Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)
Deputatul ALDE Cornelia Negruț: „Din cauza lipsei medicilor, DSP-urile județene ar putea intra în colaps!”

Deputatul ALDE Maramureș, Cornelia Negruț, susține că direcțiile de sănătate publică județene din țară se află într-un iminent colaps, din cauza situației îngrijorătoare a lipsei medicilor, se arată într-o interpelare parlamentară trimisă ministrului Sănătății, Patriciu-Andrei Achimaș-Cadariu.

„Vă supun atenției problemele reclamate de oamenii din sistem referitoare la gravele deficiențe existente în prezent la nivelul direcțiilor de sănătate publică județene. Acestea se confruntă cu o acută lipsă de personal medical calificat, iar raportul dintre specialitățile medicale și celelalte specialități (juridic, contabil, statistic etc.) este cu mult depășit de cele din urmă. În mod paradoxal, sunt cazuri în care anumite direcții de sănătate publică județene nu mai au realmente medici de specialitate, iar în alte situații să nu mai existe pur și simplu personal medical în cadrul Inspecției Sanitare de Stat”, a argumentat parlamentarul maramureșean.
Având în vedere realitățile prezentate, Cornelia Negruț i-a cerut ministrului Sănătății să răspundă la următoarele întrebări: „1. Care sunt măsurile pe care aveți în vedere să le întreprindeți pe termen scurt, mediu și lung, pentru a preîntâmpina acest decalaj profesional la nivelul DSP-urilor județene?; 2. Care este situația deficitului de medici specialiști din cadrul DSP-urilor județene și a Inspecției Sanitare de Stat, atât la nivel național, cât și în județul Maramureș?; 3. Cum vedeți rezolvarea acestei situații de blocaj, în contextul realizării dezideratelor naționale ale politicilor de sănătate publică?”.
„Faptul că o mare parte din actuala generație de specialiști din cadrul DSP-urilor județene se pensionează și, pe de altă parte, există doritori și nici atractivitate prin care să se înlocuiască specialitățile rămase descoperite, mai ales pe partea de epidemiologie și de igienă, este considerat de oamenii din sistem ca fiind un risc major pentru evoluția și buna desfășurare a politicilor de sănătate publică în teritoriu. Dispariția DSP-urilor ar avea consecințe extrem de periculoase pentru sănătatea publică, în general, și pentru cea a fiecărui român, în particular”, a avertizat Cornelia Negruț, în finalul interpelării.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 24 octombrie 2019, 8:15
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro