Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)

Guvernul Cioloș, mult zgomot pentru nimic!

Precum am mai subliniat și în alte ocazii, Guvernul tehnocrat este o mare dezamăgire pentru români. O să mă refer astăzi la bâlbâielile de care a dat dovadă în gestionarea problemei referitoare la Legea privind salarizarea unică din sistemul bugetar. Faptul că Executivul condus de Dacian Cioloș nu a fost în stare să producă o lege a salarizării unice, după șase luni, este reflectarea unei incapacități extrem de îngrijorătoare!

Lucrurile au avut o desfășurare absolut halucinantă pentru toți românii! Efectiv de neînțeles a fost amenințarea fostului ministru al Muncii, Ana Costea, care a declarat că își va da demisia dacă Ordonanța va fi promovată de conducerea Guvernului, de parcă nu domnia sa și Ministerul pe care l-a condus au elaborat acest document! Pentru Dumnezeu, cum să demisionezi dacă știi că ți-ai făcut bine treaba! Ulterior, Ordonanța nu a fost însușită de Guvern, iar ministru Muncii a fost forțat să demisioneze! A fost demisă cu toate că declarase că a lucrat pe vreo zece forme ale actului legislativ! De ce era nevoie de zece formule de lege, nu doar de două-trei, aceasta este o himeră pentru toată lumea! De ce a fost demisă, dacă se putea alege o altă variantă a Ordonanței? Altă necunoscută! Cert este că Executivul și-a dat tare cu stângu-n dreptul, și, la primul examen mai serios, și-a dovedit limitele!
Întâmplarea relatată certifică două aspecte deja aproape cu valoare de certitudine:
1. Președintele este el însuși dezamăgit de „Guvernul său”! Cel mai probabil, nu și-a imaginat un așa deficit de eficiență și capabilitate!
2. „Guvernul său” nu este nici pe departe așa cum și-a închipuit românii! Nu dă dovadă de predictibilitate, de coerență, de pragmatism, de inovare! Nu are proiecte și programe pentru România, nu are strategii bazate pe agenda cetățeanului! Un Guvern imatur, haotic, necopt, incapabil să facă nici măcar o lege pentru bunăstarea românilor, și pentru eliminarea inechităților, precum corecțiile necesare le Legea salarizării unitare! Într-un cuvânt, mult zgomot pentru nimic, multă putere, puțină autoritate!
Să nu ne iluzionăm și să ne vedem cu bine la alegeri!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 16 octombrie 2019, 10:15
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro