Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)
Deputatul ALDE Maramureș, Cornelia Negruț, așteaptă măsuri concrete din partea Guvernului pentru stoparea scăderii alarmante a natalității

Deputatul ALDE Maramureș, Cornelia Negruț, s-a adresat ministrului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Dragoș Nicolae Pîslaru, solicitând măsuri concrete privind remedierea situației îngrijorătoare a scăderii natalității din România.

„România a înregistrat în ultimii ani record după record negativ în ceea ce privește natalitatea. În ultima perioadă s-au consemnat luni în care s-au născut cei mai puțini copii de când există măsurători despre natalitatea din România, respectiv din anul 1930 până în prezent. De altfel, există anumite informații care indică faptul că dacă ritmul descrescător va continua în acest fel, România ar putea fi în pericol de dispariție ca popor, ceea ce ar fi cu adevărat o dramă!”, a subliniat parlamentarul maramureșean, în documentul oficial înaintat conducerii MMFPSPV.
În finalul interpelării, Cornelia Negruț l-a întrebat pe ministrul Muncii următoarele: „1. Câți copii s-au născut în acest an în România și câți în județul Maramureș?; 2. Care este evoluția natalității din România în ultimii ani, în comparație cu ultimii ani dinainte de anul 1990?; 3. Care este raportul natalității din ultimii ani, comparativ cu situația din Uniunea Europeană?; 4. Ce strategie are Ministerul pe care îl conduceți pentru creșterea natalității?”.
„Scăderea drastică a natalității din România trebuie să ne preocupe pe toți cei implicați în procesul politic, administrativ și decizional. În primul rând însă este datoria guvernanților să găsească strategiile, proiectele și programele adecvate pentru a stopa acest fenomen alarmant. Aștept ca noul ministru de resort să vină cu un răspuns pertinent și bine fundamentat pe marginea subiectului abordat”, a conchis deputatul Cornelia Negruț.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 17 iunie 2019, 13:56
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro