Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)
Deputatul ALDE Maramureș, Cornelia Negruț, recomandă intensificarea soluționării infracțiunilor silvice

Deputatul ALDE de Maramureș, Cornelia Negruț, i-a cerut ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, să rezolve disfuncționalitățile referitoare la soluționarea infracțiunilor silvice, în așa fel încât procentul celor ce se fac vinovați de defrișările pădurilor românești să fie direct proporțional cu numărul jafurilor comise.

„Activitățile polițiștilor români, îndeosebi a celor din zona rurală de munte, sunt îngreunate de unele neclarități legislative în ceea ce privește acțiunile pentru combaterea tăierilor ilegale și a furturilor de material lemnos. Reprezentanții structurilor care veghează la stoparea acestui fenomen susțin că se confruntă cu probleme deosebite în ceea ce privește probarea depozitării materialului lemnos confiscat, manipularea acestuia și, implicit, stabilirea persoanelor vinovate de astfel de infracțiuni, pe fondul inexistenței unor prevederi clare în acest sens”, a punctat deputatul maramureșean, în interpelarea trimisă conducerii MAI.
În cadrul documentului oficial, Cornelia Negruț i-a cerut ministrului Tobă să răspundă la următoarele întrebări: „1. În ce mod veți reglementa acest tip de activități în vederea ușurării misiunii polițiștilor în a descoperi și proba cât mai multe infracțiuni?; 2. Care este situația infracțiunilor silvice descoperite de poliție în județul Maramureș în ultimii ani și cum au fost soluționate acestea?; 3. Din totalul infracțiunilor depistate, câți autori au fost trimiși în judecată și câți dintre ei au fost condamnați, atât la nivel național, cât și punctual în Maramureș?”.
„Consider că este important ca procedurile legate de depistarea și pedepsirea infracțiunilor silvice să fie derulate până la capăt, respectiv până la răspunderea penală a celor vinovați. Dacă vom perpetua în a nu-i pedepsi pe cei care jefuiesc pădurile românești, inclusiv cele din Maramureș, nu vom reuși niciodată să ne demonstrăm că ne respectăm pe noi înșine, să nu mai vorbim de respectarea legilor în vigoare”, a concluzionat parlamentarul ALDE Maramureș.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 9 iulie 2020, 17:21
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro