Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)
Deputatul ALDE Maramureș, Cornelia Negruț, solicită Guvernului soluții pentru a evita un blocaj al plății pensiilor românilor

Deputatul ALDE Maramureș, Cornelia Negruț, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la plata pensiilor românilor, într-o interpelare adresată ministrului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Dragoș Nicolae Pîslaru.

„Împrumuturile pe care România a fost obligată să le facă pentru plata pensiilor, la dobânzile actuale, vor duce țara în colaps în următorii câțiva ani, afirmă anumiți specialiști în domeniu. La această oră, deficitul fondului de pensii, de peste 14 milioane de lei, este acoperit din împrumuturi care vor îndatora multe generații de acum încolo, fapt recunoscut și de către reprezentanții Executivului. După cum știți, nu este o perioadă bună pentru ca România să se împrumute de pe diverse piețe, din cauza gradului ridicat al dobânzilor”, a subliniat parlamentarul ALDE în documentul oficial trimis conducerii MMFPSPV.
În finalul interpelării, deputatul maramureșean l-a chestionat pe ministrul Muncii cu privire la următoarele aspecte: „1. Credeți că România are credibilitate pe piețele financiare, în așa fel încât să mai sperăm la alte împrumuturi?; 2. Va avea România nevoie anul viitor de bani din exterior pentru plata pensiilor?; 3. Ce întreprinde ministerul pe care îl conduceți pentru a gestiona corect plata pensiilor în perioada următoare?”.
„Sustenabilitatea bugetului de stat în a susține plata pensiilor este o problemă importantă pentru țara noastră, și necesită măsuri urgente, mai ales pe termen mediu, având în vedere scăderea natalității, precum și procesul accentuat de îmbătrânire al populației. Guvernul este dator să găsească resurse și soluții din timp, în așa fel încât să nu avem surprize legate de asigurarea plății pensiilor”, a concluzionat deputatul Cornelia Negruț.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 18 octombrie 2019, 7:47
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro