Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)
Deputatul ALDE Cornelia Negruț i-a cerut ministrului Educației situația microbuzelor școlare nefolosite din județul Maramureș

Deputatul ALDE Cornelia Negruț i-a cerut ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, într-o interpelare, cauzele nefolosirii microbuzelor școlare din județul Maramureș.

„În multe județe din țară, între care și Maramureș, există încă numeroase probleme în ceea ce privește modul de gestionare al microbuzelor/autobuzelor școlare de către autoritățile administrației publice locale. Numai în județul Maramureș există mai multe comune în care elevii nu pot utiliza aceste mijloace de transport, cu toate că ele există!”, a precizat parlamentarul de Maramureș în documentul oficial înaintat conducerii MENCȘ.
„În aceste condiții, a mai adăugat Negruț, o serie de microbuze școlare nu sunt folosite la nivelul întregii țări, fapt cu consecințe nefaste asupra calității procesului de învățământ și care încurajează, totodată, absenteismul școlar”.
În finalul interpelării, deputatul ALDE i-a cerut ministrului Educației să răspundă la următoarele întrebări: „1. În ce stadiu se află demersurile autorităților locale din țară, și punctual al celor din județul Maramureș, care au preluat anul trecut microbuzele școlare pentru utilizare, respectiv înmatricularea, autorizarea, angajarea șoferului, asigurarea combustibilului, etc.?; 2. Din datele comunicate de către Inspectoratele Școlare Județene și aflate la dispoziția dvs., care este situația microbuzelor școlare nefolosite, în prezent, atât la nivel național, cât și în Maramureș?; 3. Câte microbuze școlare deservesc actualmente unitățile de învățământ din țară, și specific în județul Maramureș, raportat la necesarul existent?”
„Motivele pentru care copiii nu pot beneficia de un transport civilizat spre și dinspre unitățile școlare cu aceste microbuze sunt diverse și variate. Astfel, fie mijloacele de transport școlar nu sunt înregistrate la primării, fie nu au finalizate procedurile legale în vederea utilizării acestora pe drumurile publice, fie șoferii acestora nu sunt atestați pentru a le conduce, sau, în alte cazuri, este vorba despre nerealizarea programului de transport al elevilor din localitate, împreună cu conducerea unităților școlare din raza de competență. Consider că ministrul Educației trebuie să lămurească de urgență aceste aspecte și aștept răspunsul domniei sale”, a conchis parlamentarul maramureșean.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 19 iunie 2019, 14:04
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro