Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)
Deputatul ALDE Cornelia Negruț susține eliminarea disfuncționalităților turismului românesc și maramureșean
* Parlamentarul solicită rezultatele participării României la târgurile internaționale de turism!

Deputatul ALDE Cornelia Negruț susține impulsionarea turismului maramureșean, adresându-se în acest sens președintelui Autorității Naționale pentru Turism, Anca Pavel Nedea, cu o interpelare referitoare la principalele disfuncționalități ale turismului românesc.

„Un recent studiu de specialitate realizat pe un eșantion de 100 de unități de cazare a relevat că problemele stringente ale turismului românesc se referă la infrastructură, lipsa promovării, precum și slaba calificare a personalului din domeniu. Cercetarea a mai dezvăluit faptul că dezvoltarea turismului românesc este indisolubil legată de rezolvarea carențelor din infrastructură, dar și de creșterea gradului de promovare a tradițiilor și gastronomiei locale, precum și a activităților în aer liber”, a subliniat parlamentarul maramureșean în documentul oficial trimis conducerii ANT.
În finalul interpelării, deputatul ALDE a solicitat răspuns la următoarele întrebări: „1. Care considerați că au fost cele mai de succes inițiative luate de statul român pentru industria turistică în ultimii cinci ani?; 2. Ce efect a avut pentru hotelieri scăderea TVA la 9%, atât la nivel național, cât și în Maramureș?; 3. La câte târguri internaționale de turism a participat România în ultimul an, cu ce bugete, și care au fost rezultatele concrete ale acestora?; 4. Ce valabilitate are actualul logo de promovare turistică a României, celebra frunză verde, și care sunt beneficiile concrete aduse turismului românesc?”.
„Am făcut acest demers la cererea hotelierilor din Maramureș, care se confruntă încă cu probleme deosebite, mai ales din cauza infrastructurii și a accesului dificil al turiștilor în pitoreasca noastră zonă. Sper ca reprezentanții Guvernului să găsească într-un timp rezonabil soluții pentru a rezolva disfuncționalitățile semnalate, în așa fel încât turismul românesc în general, și cel din Maramureș, în special, să cunoască mult așteptatul reviriment”, a conchis Cornelia Negruț.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 9 iulie 2020, 9:11
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro