Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)
Deputatul ALDE Maramureș, Cornelia Negruț, cere o utilizare judicioasă a banilor europeni destinați eficienței energetice a clădirilor publice

Deputatul ALDE Maramureș, Cornelia Negruț, a adresat o interpelare parlamentară viceprim-ministrului Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, pe tema folosirii de către țara noastră a fondurilor destinate lucrărilor privind eficiența energetică a clădirilor publice.

„România are obligația de a folosi în termenul prevăzut de acordurile internațională o sumă importantă alocată lucrărilor privind eficiența energetică a clădirilor publice, în cadrul Programului Operațional Regional. Este imperios necesar ca țara noastră să utilizeze cât mai judicios și pragmatic acești bani distribuiți de Uniunea Europeană pentru perioada de conformare 2014-2020”, a specificat deputatul maramureșean, în documentul oficial trimis conducerii MDRAP.
Pentru a lămuri poziția Executivului față de aspectul abordat, parlamentarul ALDE a adresat vicepremierul Dîncu un set de întrebări: „1. Care este suma totală alocată României din Fondul european de dezvoltare regională pentru lucrări și investiții în domeniul eficienței energetice a clădirilor publice?; 2. În ce mod va fi distribuită această sumă pe regiuni de dezvoltare și județe, și care este cuantumul ce va reveni județului Maramureș?; 3. Care este suma necesară în prezent României pentru programele de reabilitare termică a tuturor clădirilor publice, și, punctual, pentru județul Maramureș?; 4.Cum apreciați procentul de absorbție a acestor fonduri până în anul 2020 și care vor fi consecințele privind reducerea consumului la nivel național?”.
„O parte însemnată din fondurile aflate la dispoziția țării noastre va fi destinată sistemului de penitenciare din România, dar și pentru investiții canalizate spre eficiența energetică a clădirilor publice aflate în subordinea tuturor ministerelor și a instituțiilor descentralizate din teritoriu. Acum românii așteaptă ca reprezentanții acestui guvern tehnocrat să facă și ei ceva bun pentru oameni, măcar acum, spre finalul mandatului lor cel mult mediocru”, a concluzionat Cornelia Negruț.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 16 octombrie 2019, 8:06
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro