Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)
„Miniștrii Guvernului tehnocrat ori nu știu, ori nu pot să răspundă la întrebările parlamentarilor!”

Deputatul ALDE, Cornelia Negruț a primit răspuns din partea Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, la interpelarea legată de valorificarea potențialului patrimonial cultural și turistic al industriei miniere din județul Maramureș.

Parlamentarul maramureșean a făcut referire în document la modul de exploatare din punct de vedere cultural și turistic al rămășițelor industriei miniere din județ, apreciind că respectivele «moșteniri» au un real potențial turistic, prin raritatea, unicitatea și spectaculozitatea anumitor componente, dar și științific.
„Concluziile cercetărilor de piață care au precedat lansarea brandului de turism al României au evidențiat cele mai competitive 6 produse turistice ale României: circuitele culturale, turismul în natură, turismul rural, pachetele tip city break, turismul activ si de aventură, turismul balnear si wellness. În același context s-a stabilit că principalele avantaje competitive ale României sunt natura și peisajele neatinse (lanțul Carpaților, Delta Dunării), unicitatea patrimoniului cultural (site-urile înscrise în patrimoniul UNESCO), precum și autenticitatea culturii și a stilului de viață. O altă concluzie importantă a acestor studii care trebuie menționată este aceea că este mai eficient să ne canalizăm investițiile către acele zone care s-au dovedit a deține un potențial major. Zonele care vor reuși să își păstreze caracterul, autenticitatea și modul tradițional de viață vor trezi interesul tot mai multor segmente de potențiali vizitatori, ținând cont de faptul că pe piața internațională se remarcă două tendințe importante: aceea de sofisticare a gustului turiștilor, aflați în căutare de experiențe deosebite, precum și creșterea numărului celor care optează pentru vacanțe în care arta, cultura, istoria, educația și spiritualitatea joacă un rol important. Suntem convinși că zona Maramureșului, cu atracțiile ei unice și deosebite reprezintă și va reprezenta și în viitor unele dintre principalele atracții turistice atât pentru turiștii străini, cât și pentru cei din țara noastră, în sensul celor menționate anterior”, se arată în răspunsul primit de deputatul Cornelia Negruț.
„În ceea ce privește potențialul turistic al industriei miniere din județul Maramureș, vom analiza posibilitatea promovării acestuia cu ocazia realizării în zonă de info trip-uri pentru jurnaliști, lideri de opinie, tour-operatori, precum și prin dezvoltarea unor parteneriate cu autoritățile locale de promovare a brandului prin organizarea de evenimente și misiuni, pe plan intern cu rol în creșterea circulației turistice în țară și străinătate”, se mai spune în documentul amintit.
Parlamentarul ALDE a precizat, după primirea răspunsului, că este total nemulțumită de modul în care oficialii Guvernului tehnocrat au analizat solicitările sale. „Evident, nu mi s-a răspuns la nici una dintre cele trei întrebări formulate în interpelare. Mai mult, răspunsul a fost semnat de un secretar de stat, ori eu m-am adresat vicepremierului Borc, nu unui secretar de stat! Nici un cuvânt despre neadoptarea normelor metodologice de aplicare a Legii 6/2008 privind regimul juridic general al patrimoniului tehnic și industrial, precum și protejarea acestuia, care reglementează mineritul ca parte a patrimoniului cultural național! Generalități și nimic concret! O să revin în sesiunea parlamentară din toamnă, poate totuși acești miniștrii plătiți din banii românilor vor reuși să răspundă la întrebări, nu să ne spună povești”, a specificat deputatul maramureșean.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 14 octombrie 2019, 18:47
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro