Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)
Deputatul ALDE Maramureș Cornelia Negruț: „Este incredibil cum tratează acest guvern cetățenii plătitori de taxe și impozite”
Deputatul ALDE Cornelia Negruț a intrat în posesia răspunsului ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, la interpelarea referitoare la întârzierile investiției depozitului integrat de prelucrare și depozitare a deșeurilor din județul Maramureș.


„Maramureșul are în derulare un program complex de implementare a depozitului integrat pentru preluarea deșeurilor casnice și industriale de pe întreaga suprafață a județului. Proiectul se confruntă însă cu situații deloc ușor de soluționat, având în vedere că pentru realizarea sa finală este nevoie de acceptul tuturor unităților administrativ-teritoriale din județ. Astfel, în prezent opt din cele 76 de UAT-uri din județ nu au adoptat hotărârile de aprobare a documentației aferente delegării serviciilor de colectare și transport în cadrul proiectului: Târgu Lăpuș, Rona de Sus, Moisei, Vișeu de Sus, Vișeu de Jos, Ieud, Ruscova și Bocicoiu Mare. Mai mult, pentru comuna Bocicoiu Mare, Instituția Prefectului județului Maramureș a cerut dizolvarea Consiliului Local din cauza împotrivirii la acest proiect.

Într-o întâlnire cu factorii decizionali ai județului Maramureș, primarilor localităților care se împotrivesc li s-au explicat riscurile neadoptării hotărârilor de acceptare a documentațiilor aferente delegării serviciilor de colectare și transport a deșeurilor, având în vedere rigurozitatea legislației europene referitoare la investițiile finanțate. Pe de altă parte, primăriile care se opun susțin că procesul de preluare și transport a deșeurilor poate fi grevat de insuficiența punctelor de colectare, precum și că s-ar descurca mult mai bine cu servicii de colectare a deșeurilor pe plan local”, a subliniat parlamentarul maramureșean în demersul său oficial trimis conducerii Ministerului Mediului.
În răspunsul oferit la interpelarea Corneliei Negruț, ministrul Pașca Palmer a precizat: „Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor împreună cu autoritățile de mediu din subordine informează administrația publică locală și județeană cu privire la obligativitatea acestora de a respecta prevederile legale în vigoare privind protecția mediului și se asigură că acestea sunt îndeplinite. Conform Hotărârii Guvernului nr. 38/2015 privind organizarea și funcționarea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor cu modificările și completările ulterioare, autoritatea publică centrală de mediu nu are în atribuții alocarea de fonduri în vederea închiderii și ecologizării depozitelor de deșeuri și în urmărirea stadiului de finalizare a proiectelor finanțate prin《Sistemul de Management Integrat al deșeurilor》”.
„Lucrurile sunt extrem de complicate în acest guvern tehnocrat! Și greu, se pare, de înțeles. Eu am întrebat clar cum poate interveni Ministerul Mediului pentru a media conflictul existent și a fluidiza realizarea acestei investiții!!! Mi s-a răspuns că Ministerul Mediului nu are atribuții! Păi nu Garda de Mediu ar trebui să verifice aceste lucrări, după finalizarea lor? Este incredibil cum tratează acest guvern cetățenii plătitori de taxe și impozite. Sper ca maramureșenii să taxeze, la rândul lor, asemenea metehne păguboase”, a conchis deputatul Cornelia Negruț după primirea răspunsului din partea ministrului Mediului.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 20 iunie 2019, 8:15
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro