Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)
Deputatul ALDE Maramureș, Cornelia Negruț: „Se încearcă distrugerea industriei transportatoare românești!”
Negocierile din Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților pe tema reducerii nivelului RCA nu au avut rezultatele așteptate de către transportatori din cauza opacității responsabililor acestui domeniu, a apreciat deputatul ALDE Cornelia Negruț, membru al Comisiei, într-un comunicat de presă remis joi.


„Din păcate, valoarea cuantumurilor acestor tarife este mult prea ridicată față de un nivel normal, raportat la realitatea costului vieții din România. Discuțiile din Comisia pentru buget a Camerei Deputaților au relevat, în final, că în acest moment factorii decizionali care au pârghiile instituționale să soluționeze acest diferend nu sunt capabile să ofere o clarificare menită să-i mulțumească pe reprezentanții transportatorilor”, a precizat deputatul Cornelia Negruț.
Parlamentarul ALDE și-a exprimat nemulțumirea față de creșterea polițelor RCA cu până la 350 %, arătând că perpetuarea acestei situații ar duce inevitabil la distrugerea industriei transportatoare românești.
„Sunt de acord cu doleanțele transportatorilor atunci când aceștia reclamă prețul exagerat al RCA. Mai mult, nu a fost respectat protocolul care stipula că RCA nu va putea crește cu mai mult de 50%. În aceste condiții, consider că rezolvarea problemei ține de resortul ASF, sau prin luarea unei decizii guvernamentale, deoarece lucrurile sunt complet scăpate de sub control. Cred că există o anumită înțelegere tacită între companiile de asigurări care operează în România, toate cu capital străin, și ASF, iar această cooperare este nefastă transportatorilor români, să nu spun că este vorba despre un complot în toată regula” a conchis deputatul maramureșean.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 25 iunie 2019, 2:42
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro