Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)
Deputatul ALDE Cornelia Negruț a prezentat ministrului Sănătății revendicările membrilor Uniunii Sindicatelor TESA din Sănătate/Spitalul Județean „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare

Deputatul ALDE Cornelia Negruț s-a adresat, printr-o interpelare, ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, căruia i-a cerut să rezolve grabnic revendicările sindicaliștilor din sănătatea maramureșeană.

„Vă supun atenției, spre analiză și urgentă rezoluție, solicitările Uniunii Sindicatelor TESA din Sănătate/Spitalul Județean „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, adresate dumneavoastră prin intermediul meu:
«Vă comunicăm totala noastră nemulțumire față de faptul că personalul TESA din sănătate a fost omis din OUG 20/2016, ale OUG 43/2016, pentru modificarea și completarea OUG 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016. Motivul omisiunii personalului TESA a fost insuficiența fondurilor. Având în vedere că actul medical din spitale se realizează cu sprijinul și contribuția noastră, considerăm că suntem discriminați, cu atât mai mult cu cât, în anii precedenți, am fost supuși unor reduceri masive de personal. În prezent, procentul personalului TESA din totalul personalului din spitale este sub 10%, din care fac parte economiști, contabili, juriști, ingineri, personal administrativ, întreținere, magazii, etc. Solicităm sprijinul dvs. prin aducerea la cunoștința Guvernului României și susținerea noastră pentru a revizui această ordonanță discriminatorie»”, se arată în memoriul semnat de liderul sindicatului TESA al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, ec. Simona Cremene.
Deputatul Cornelia Negruț i-a mai amintit ministrului Sănătății că sindicaliștii din sănătatea maramureșeană îi mai solicită ca la emiterea legii de aprobare a O.U.G. nr. 20 / 08.06.2016 să aibă în vedere modificările și completările acestora:
„Vă precizăm că O.U.G. nr. 20 / 08.06.2016 pentru modificarea și completarea O.U.G. nr. 57/2015 privind salarizarea personalului bugetar în anul 2016 și-a propus rezolvarea inechităților salariale din sistemul public de sănătate care au survenit de-a lungul timpului datorită efectelor cumulative ale ordonanțelor anuale emise începând cu anul 2011 și până în prezent, cu scopul de a se îngheța salariile în sectorul public. În forma ei actuală, această ordonanță nu reușește să soluționeze toate inechitățile, în același timp însă generează noi inechități, motiv pentru care vă solicităm sprijinul în a emite un act juridic coerent și complet
Motivăm sumar cele de mai sus arătând următoarele:
- personalul de specialitate și auxiliar este incomplet cuprins în Anexa nr. 1 - Familia Ocupațională de Funcții Bugetare „Sănătate și Asistență Socială” întrucât în cuprinsul acestei anexe nu se regăsesc: personalul TESA, personalul din creșe, funcționarii publici din cadrul DSP și lipsește anexa privitoare la unitățile de asistență socială / servicii sociale cu sau fără cazare;
- personalul din cabinetele medicale școlare a fost greșit încadrat la grila de salarizare din unități neclinice;
- pentru asistenții medicali care prestează aceeași muncă având nivele diferite de studii, ordonanța mărește ecartul dintre nivelele actuale de salarizare PL și S, respectiv SSD, generând o nouă discriminare raportat la principiul „pentru muncă egală, salarizare egală”. Având în vedere considerentele de mai sus, Federația SANITAS din România a pregătit un set de propuneri necesare stabilirii unei echitabile salarizări în sistemul de sănătate, asigurând astfel stabilitate și pace socială”, se mai arată în doleanțele sindicaliștilor maramureșeni.
Cu privire la revendicările expuse, parlamentarul ALDE Maramureș i-a solicitat ministrului Voiculescu, în finalul documentului, să formuleze un răspuns autorizat către Uniunea Sindicatelor TESA din Sănătate/Spitalul Județean „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, și să-i comunice cum va pune în practică solicitările oamenilor din sănătate.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 17 iunie 2019, 12:17
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro