Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)
Deputatul ALDE Cornelia Negruț i-a cerut ministrului Afacerilor Interne motivele noilor încadrări din sursă externă în Poliția Română

Deputatul ALDE Cornelia Negruț s-a adresat ministrului Afacerilor Interne, Ioan Dragoș Tudorache, solicitându-i, printr-o interpelare, resorturile care stau la baza noilor încadrări din sursă externă la IPJ Maramureș.

„Inspectoratul General al Poliției Române va scoate din nou la concurs peste 2.300 de posturi din sursă externă, pe bază de concurs. Majoritatea posturilor scoase la concurs sunt în structurile de ordine publică, poliția rutieră, poliția canină și poliția transporturi feroviare. De asemenea, de această dată vor exista și un număr de locuri pentru foștii ofițeri și subofițeri care doresc să fie reîncadrați în structurile IGPR”, a apreciat parlamentarul maramureșean, în demersul său trimis conducerii MAI.
Potrivit documentului, deputatul ALDE i-a solicitat ministrului Afacerilor Interne să răspundă următoarelor întrebări: „1. Care sunt criteriile ce au determinat organizarea unui nou concurs din sursă externă în IGPR, la un interval foarte apropiat de cel desfășurat recent?; 2. Câți polițiști urmează să fie încadrați în IPJ Maramureș și care va fi repartiția acestora, în mediul urban și rural?; 3. Câți polițiști au fost nou încadrați în IPJ Maramureș în această primăvară?; 4. Care este raportul dosarelor instrumentate de polițiști raportat la numărul acestora, atât la nivel național, cât și în județul Maramureș?”.
„Noul concurs organizat de MAI vine la scurt timp după cel organizat în primăvara acestui an, fapt care generează anumite suspiciuni legate de buna desfășurare a acestuia, au opinat anumiți specialiști din sistem. Sunt de acord cu ocuparea posturilor vacante din Poliția Română, însă rămâne semnul de întrebare legat de profesionalismul acestor oameni proveniți din afara sistemului, în condițiile pensionării multor cadre, aflate la vârsta maturității depline, cu care statul a cheltuit sume considerabile pentru perfecționare”, a concluzionat Cornelia Negruț.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 16 iunie 2019, 11:53
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro