Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)
Deputatul ALDE Cornelia Negruț solicită sprijinirea producătorilor agricoli din Maramureș pentru a accesa fonduri europene

Deputatul ALDE Maramureș, Cornelia Negruț, s-a adresat ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, printr-o interpelare, în care a cerut prezentarea ratei absorbției fondurilor europene destinate micilor producători agricoli.

În documentul oficial trimis conducerii MADR, parlamentarul ALDE a accentuat faptul că, deși fondurile europene pentru dezvoltarea zonei rurale și agricultură sunt numeroase și în cuantumuri considerabile, țara noastră nu a reușit până acum să beneficieze de aceste avantaje.
„Din păcate, instituțiile subordonate ministerului pe care îl conduceți și cu reprezentare la nivel local nu depun eforturi în vederea popularizării metodelor de accesare ale acestor sume importante, iar micii agricultori sunt lipsiți astfel de cele mai elementare informații privind accesarea banilor europeni”, a subliniat Cornelia Negruț, în interpelarea prezentată ministrului Agriculturii.
În finalul materialului parlamentar, deputatul maramureșean i-a solicitat ministrului Irimescu să răspundă mai multor întrebări, după cum urmează: „1. Câte proiecte pentru accesarea fondurilor europene au fost depuse în domeniul agriculturii în ultimul an, atât la nivel național, cât și în județul Maramureș, și câte dintre ele au fost eligibile?; 2. Care este situația absorbției fondurilor europene destinate micilor producători agricoli în ultimul an, atât la nivelul țării, cât și în Maramureș?”.
„Ne-am deprins în ultima perioadă să dăm vina pe oricine pentru nereușitele noastre, ca stat și națiune! Cred că o astfel de gândire este din start eronată! La un an de la instalarea sa după tragedia din «Colectiv», acest guvern de tehnocrați și-a arătat limitele neputinței, demonstrând cetățenilor României că nu a fost în stare să facă absolut nimic din tot ceea ce a promis! În acest fel, mișcarea Colectiv s-a dovedit a fi un eșec major, iar oamenii nu au decât să suporte această dezamăgire. Dezvoltarea agriculturii românești ar fi fost primordială în contextul geo-strategic și economic actual, dar este evident că absorbția fondurilor europene în acest sector vital a fost nesemnificativă! Aștept un răspuns autorizat din partea ministrului de resort”, a concluzionat deputatul Cornelia Negruț.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 18 octombrie 2019, 15:41
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro