Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)
Deputatul ALDE Cornelia Negruț: „Radu Câmpeanu a murit văzând cum principiile liberale sunt călcate în picioare!”

Deputatul ALDE, deputatul de Maramureș Cornelia Negruț, deplânge trecerea în neființă a fostului președinte al Partidului Național Liberal, Radu Câmpeanu, afirmând, într-un comunicat de presă remis joi, că dispariția acestuia este sinonimă cu pierderea identității inițiale a acestei formațiuni politice.

„Plecarea la cele veșnice a domnului Radu Câmpeanu lasă, fără îndoială, un gol imens în sufletele celor care au refondat Partidul Național Liberal în perioada postdecembristă. Reînvierea spiritului liberal după 1990 i se datorează într-o foarte mare măsură lui Radu Câmpeanu, care a fost primul președinte al PNL și a candidat la alegerile prezidențiale de după Revoluție. Păcat pentru faptul că cei care i-au urmat la conducerea PNL nu au reușit să mențină viu spiritul liberalismului autentic promovat de Radu Câmpeanu!”, a apreciat parlamentarul ALDE.
Liderul ALDE a mai adăugat că Radu Câmpeanu a decedat într-un moment în care tradiția liberală renăscută s-a dizolvat până aproape de dispariție.
„Nici în cele mai negre vise nu cred că Radu Câmpeanu s-a gândit vreodată că va ajunge să vadă și să trăiască disoluția incredibilă din ultimii ani a Partidului Național Liberal. Radu Câmpeanu spunea că «A fi liberal înseamnă a respecta libertatea și drepturile omului». Din nefericire, acest important lider politic al României a trăit și a murit văzând cum principiile liberale au fost călcate în picioare! Ar fi important ca adevărații liberali, foarte puțini de altfel, care mai sunt membri ai actualului PNL, să ia măsuri urgente pentru revitalizarea liberalismului și să vină alături de ALDE, singurul partid care respectă preceptele liberale autentice”, a concluzionat deputatul Cornelia Negruț.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 25 iunie 2019, 13:36
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro