Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)
Deputatul ALDE Cornelia Negruț: „Proiectul de lege pentru eliminarea a 102 taxe nefiscale, o continuare firească a bunei guvernări PSD-ALDE”

Grupul parlamentar al ALDE a susținut proiectul de lege care prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale, considerând că adoptarea acestuia este extrem de benefică pentru fiecare român plătitor de taxe și impozite.

Promovarea legii este o continuare firească a bunei guvernări din perioada 2012-2015 a tandemului PSD-ALDE și, de asemenea, constituie un exemplu de urmat pentru actualul Guvern, care și-a uitat cu desăvârșire promisiunile făcute la învestitură pentru îmbunătățirea vieții oamenilor.
Grupul parlamentar al ALDE a votat această lege, al cărei obiectiv este reducerea birocrației, instituirea unui raport mai corect între instituții și cetățean, precum și diminuarea considerabilă a timpului petrecut de români pentru a-și achita obligațiile către stat.
Între taxele eliminate se numără cele de la registrul comerțului, taxe consulare și de cetățenie, taxa radio-TV, taxe pentru cazierul fiscal, taxe pentru modificarea sau pierderea actelor, tarifele percepute de Casa Națională de Pensii și alte astfel de cheltuieli nepotrivite în acest moment pentru societatea românească.
Singura prevedere la care ALDE a avut obiecții se referă la abrogarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule. ALDE susține industria românească de autoturisme și ne exprimăm speranța în găsirea unei variante legislative care să stopeze importul de mașini uzate, fără introducerea unor noi taxe pentru români.
Eliminarea celor 102 taxe nefiscale începând cu data de 1 ianuarie 2017 va contribui la modernizarea serviciilor oferite de stat populației, prin instituirea unei flexibilități absolut necesare pentru un stat democratic european. De asemenea, principalul câștigător al acestei legi este indubitabil cetățeanul român, care va beneficia atât de mai mulți bani pentru traiul de zi cu zi, dar va scăpa și de timpul prețios petrecut până acum pentru a achita aceste tarife insignifiante.
În consecință, deputații ALDE au votat pentru adoptarea proiectului de lege, cu recomandarea expresă către Guvernul tehnocrat de a nu ataca legea la Curtea Constituțională doar pentru motivul că ei nu au fost în stare să rezolve aceste probleme ale românilor.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 23 octombrie 2019, 8:05
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro