Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
Deputatul PNL Florin Roman: „ Conducerea PSD a Capitalei i-a umilit pe bucureșteni!”
* Parlamentarul liberal propune ca pierderile suferite de societățile comerciale prin întârzierea oamenilor la serviciu să fie suportate de administrația Bucureștiului

Deputatul liberal Florin Roman protestează vehement față de situația în care se află astăzi capitala României, acuzând conducerea Bucureștiului de nepăsare și dispreț la adresa oamenilor.

„Ceea ce se întâmplă astăzi în Capitală este inadmisibil pentru un oraș european care se respectă! Primarul general și primarii PSD ai sectoarelor bucureștene și-au bătut joc de o întreagă metropolă, și, mai grav, de milioane de oameni! Nu se poate ca într-un municipiu de talia Bucureștiului, cu pretenții de civilizație urbană europeană, sute de mii de oameni să nu poată ajunge la timp la locurile de muncă din cauza ignoranței edililor PSD!”, a explicat parlamentarul PNL.
Florin Roman a adăugat că primarul general al Capitalei și primarii de sector nu au reușit să managerieze corect situația de criză survenită în urma ninsorii din noaptea de marți spre miercuri, din simplul motiv că nu au nicio preocupare reală pentru viața bucureștenilor.
„Este incredibil câtă fățărnicie zace în acești edili ai PSD! Pentru Firea și primarii de sector este de mirare faptul că iarna pur și simplu ninge! Uneori mai puțin, alteori, precum în aceste zile, mai mult! Întrebarea legitimă pusă de milioanele de bucureșteni care nu au putut ajunge astăzi la muncă este pentru ce sunt plătiți atât de gras acești edili? Evident, pentru a nu face nimic! Singura «reușită» notabilă a doamnei Pandele și a primarilor de sectoare a fost circul produs pe seama intemperiilor în mass-media, pentru a abate atenția oamenilor de la faptul că, în realitate, administrația Bucureștiului nu este în stare de nimic”, a argumentat deputatul liberal.
Deputatul PNL a mai amintit că demersul primarului general al Capitalei de a scoate armata, poliția, jandarmeria și deținuții la operațiunile de deszăpezire constituie o altă acțiune jalnică de imagine: „Firea ne propune un spectacol grotesc, în care deținuții dau mâna și lopata cu polițiștii, pentru a scoate Bucureștiul din nămeți! O solidaritate de tip comunist, un tip de pace socială anormală într-o democrație care se respectă! Eu o întreb pe doamna primar general unde sunt autoritățile cu atribuții în înlăturarea efectelor unei ierni până la urmă banale? Cine trebuie să se ocupe de adunarea zăpezii de pe străzi și trotuare? Probabil că Firea s-ar fi așteptat ca oamenii să nu mai meargă la serviciu și să lucreze la eliberarea arterelor de circulație în locul celor care trebuie să-și facă treaba!!! De altfel, imaginea unor bucureșteni mergând azi dimineață pe schiuri prin mijlocul orașului, care a făcut deja înconjurul lumii, este relevantă pentru situația reprobabilă în care a fost aruncată Capitala de primarii PSD”.
„Ar fi interesant de realizat un calcul al pierderilor suferite astăzi de societățile comerciale din Capitală, precum și de instituțiile de stat, în urma întârzierii oamenilor la slujbe. Propun să se facă un bilanț general, iar toate aceste pierderi să fie imputate primarului general și primarilor de sectoare care și-au bătut joc de oameni, în ciuda avertizărilor meteorologilor”, a concluzionat deputatul Florin Roman.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 4 martie 2021, 19:49
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro