Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Roman Florin-Claudiu (Grup PNL)
Românii trebuie întrebați dacă vor sau nu grațierea hoților și salvarea politicienilor corupți
Referendumul propus de Președintele Klaus Iohannis nu are în vedere doar sancționarea modului în care oamenii politici se raportează la propriile drepturi, ci, mai ales, promovarea unor valori, fără de care România nu poate progresa.


Referendumul pune în discuție o chestiune concretă, dar are în subsidiar o valoare simbolică. Nu este vorba doar despre cele două ordonanțe pe care PSD dorește să le strecoare pe sub ușa guvernului pentru a spăla de păcatele penale zeci de politicieni.

Românii vor fi chemați să decidă drumul pe care țara noastră va merge.
Drumul propus de PSD afectează pe termen lung societatea românească și are presărat de-a lungul său minciuna și dezinformarea, arbitrariul și încălcarea legilor, legiferarea în folos propriu și abuzul de putere.
Cealaltă cale este cea a oamenilor cinstiți, care refuză să lase copiilor o țară în care cine are puterea își face partea și-și împarte dreptatea.
Cea mai bună soluție este să-i întrebăm pe români dacă PSD are dreptul de a-și grația hoții și de a-i scăpa de pușcărie pe politicienii care încalcă legea.
Politicienii PSD și ALDE sunt datori și ei să susțină acest demers, deoarece au declarat constant în campania electorală că glasul cetățenilor trebuie ascultat și că politicile de guvernare trebuie bazate pe interesele românilor. Referendumul va demonstra dacă românii susțin grațierea hoților și modificarea legilor penale pentru salvarea politicienilor corupți, cele două priorități pentru care actuala coaliție de guvernare e pregătită să sacrifice credibilitatea țării.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 26 februarie 2021, 17:33
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro