Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin-Claudiu Roman (Grup PNL)
PNL solicită demisia guvernului Grindeanu și organizarea de alegeri anticipate

Democrația din România a primit cea mai puternică lovitură odată cu adoptarea, pe furiș, în noapte, a modificărilor la Codurile penale. Nimeni nu a mai vegheat la elefanții strecurați hoțiș pe sub ușa ședinței de guvern.

PSD a dat această lovitură ignorând zecile de mii de români care au ieșit zile întregi în stradă protestând împotriva adoptării acestor modificări prin ordonanțe de urgență.
PSD a ignorat și opiniile exprimate de CSM, DNA, Procurorul General și majoritatea asociațiilor profesionale din domeniul justiției, care au semnalat, cu argumente, inoportunitatea acestor modificări și a modului lor de promovare.
Prin această atitudine, PSD a arătat că de fapt obiectivul guvernării este salvarea politicienilor corupți și nu bunăstarea oamenilor, așa cum au promis în campania electorală.
Singura soluție pentru apărarea democrației și a statului de drept este demisia guvernului și organizarea de alegeri anticipate. Românii trebuie să decidă dacă aleg calea democrației sau pe cea a abuzurilor și sfidărilor.
PNL inițiază o moțiune de cenzură la adresa guvernului Grindeanu pentru a sancționa abuzurile și derapajele puterii executive. Stă în puterea noastră să ne mobilizăm, să-i chemăm alături de noi pe oamenii de bună credință și să salvăm valorile democrației și principiile statului de drept.
Facem un apel către toți parlamentarii opoziției și către toți reprezentanții onești din PSD să susțină și să voteze această moțiune de cenzură pentru a readuce România pe făgașul democratic. Acesta este momentul în care trebuie să arătăm că suntem solidari cu românii care-și apară drepturile în stradă și că suntem pregătiți să apărăm democrația.
Avem această obligație față de copiii noștri și de viitorul acestei țări.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 1 martie 2021, 13:02
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro