Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Florin Claudiu Roman (Grup PNL)
PNL se va întâlni cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor pe tema ordonanței abuzive a guvernului Grindeanu

PNL face toate demersurile care se impun pentru a bloca ordonanța abuzivă a guvernului Grindeanu care afectează statul de drept și democrația din România.

Dincolo de acțiunile întreprinse la nivelul legislativului, vom solicita zilele viitoare întâlniri cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor pentru a stabili o strategie comună, posibil acțiuni și luări de poziție comune, deoarece ne aflăm într-un moment crucial pentru România și fiecare gest, fiecare efort contează. Deciziile guvernului afectează și mediul de afaceri, și încrederea investitorilor în România, și nu putem asista nepăsători la această situație.
Există semnale extrem de puternice transmise de la nivelul Comisiei Europene, Parlamentului European, Consiliului Europei , există riscul tăierii fondurilor europene și al pierderii dreptului de vot la nivelul Consiliului European, dar lui Liviu Dragnea nu îi pasă de nimic. E gata să dea foc la țară, doar pentru a se salva pe sine și pe tovarășii săi corupți.
Investitorii se gândesc zilele acestea de două ori înainte să cheltuie un euro în România, iar stabilitatea și creșterea economică riscă să fie aruncate în aer în urma deciziilor abuzive ale guvernului Grindeanu. Semnalele transmise de oamenii de afaceri români și străini sunt îngrijorătoare și România pierde bani și credibilitate zilele acestea.
În acest context, salutăm apariția unor voci raționale în PSD, care se delimitează de aceste abuzuri, și ne exprimăm speranța că zilele următoare vor fi din ce în ce mai multe. Facem apel la parlamentarii de bună credință din PSD să voteze alături de partidele din opoziție moțiunea de cenzură. Împreună avem șansa să demitem acest guvern abuziv și să abrogăm ordonanța care deschide calea corupției și hoțiilor.
Reamintim că PNL a depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaților un proiect de lege care prevede abrogarea ordonanței adoptate mișelește de guvernul Grindeanu și împotriva căreia ies zi de zi în stradă sute de mii de români.
Este impresionantă atitudinea românilor care au ieșit zilele acestea în stradă și vrem să-i asigurăm că suntem alături de ei, atât în stradă, cât și în lupta pe care o dăm la nivelul Legislativului.
Susținem toate demersurile întreprinse de președintele Klaus Iohannis, de procurorul general, de CSM, și am convingerea că împreună vom reuși să punem capăt abuzurilor guvernului Grindeanu.
Prin eforturile tuturor oamenilor de bună credință din această țară, indiferent de simpatiile politice pe care le au, vom reuși să salvăm democrația din România!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 1 martie 2021, 11:47
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro