Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la viceliderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Florin Roman
PNL nu votează bugetul plin de iluzii propus de Guvernul Grindeanu

Bugetul propus de guvernul Grindeanu este departe de angajamentele asumate de acest partid în campania electorală și la mare distanță de nevoile reale ale românilor.

PNL nu poate susține un buget în care marile proiecte de investiții ale României sunt ignorate sau în care autostrăzile nu reprezintă o prioritate. Românii trebuie să știe că reprezentanții PSD și ALDE din Parlament, alături de Guvernul Grindeanu, nu susțin construcția autostrăzii Moldova, a autostrăzii Sibiu-Pitești și, în general, că refuză orice proiect care nu servește interesele actualei coaliții și ale clientelei politice.
Este rușinos faptul că acest guvern, care se bate cu pumnul în piept când vine vorba de România și de interesele naționale, nu a găsit niciun leu în buget pentru Centenarul Unirii. Mai avem un an până la aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire și PSD, alături de ALDE, tratează cu dispreț acest eveniment, negăsind de cuviință să aloce bani pentru pregătirea așa cum se cuvine a acestei sărbători naționale.
În schimb, s-au găsit bani, și nu puțini, 30 de miliarde de lei, pentru a-i pune la dispoziția pixului doamnei ministru Sevil Shhaideh, ca să-i împartă pe criterii politice, în baza Ordonanței 9/2017, pe care guvernul Grindeanu tocmai a adoptat-o. PSD face ceea ce știe mai bine: împarte România în două și își cumpără din bani publici capital electoral, amanetând viitorul țării.
Prin adoptarea acestui buget, construit special pentru interesele politice ale coaliției aflate la guvernare, ignorând interesele românilor și dezvoltarea economică a României, sunt șanse mari ca țara să ajungă din nou în recesiune economică.
PNL nu poate fi părtaș la politica antinațională a actualei guvernări și de aceea nu va vota bugetul Guvernului Grindeanu pentru anul 2017.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 4 martie 2021, 20:25
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro