Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la viceliderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Florin Claudiu Roman
PSD susține doar prin vorbe Centenarul Unirii
Centenarul Unirii trebuie să fie un obiectiv asumat de toți politicienii români și sprijinit în egală măsură de toate partidele.


Din păcate, PSD susține doar prin vorbe acest obiectiv, ignorând cu desăvârșire organizarea unor evenimente pe măsura momentului istoric care marchează 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Cu ocazia dezbaterilor la bugetul de stat pe 2017 am atras atenția, de la tribuna Parlamentului, asupra faptului că guvernul Grindeanu nu a găsit niciun leu în visteria țării pentru a pregăti Centenarul Unirii de anul viitor.
Reprezentanții PSD și ALDE sunt patrioți doar în declarații, dar când vine vorba să treacă de la vorbe la fapte nu-i mai pătrunde așa puternic fiorul național.
După ce am atras atenția public asupra lipsei fondurilor pentru organizarea evenimentelor destinate Centenarului Unirii, reprezentanții guvernului Grindeanu m-au invitat la o dezbatere în vederea structurării ,, componentei educative și de cercetare a programului național de pregătire a Centenarului,,.
Astfel de dezbateri vor avea loc în toate centrele universitare regionale și probabil că anul acesta guvernul nu va bifa pentru Centenarul Unirii decât discuții și întâlniri de acest gen, finalizate desigur cu un raport consistent.
Solicit guvernului Grindeanu, care organizează aceste evenimente prin intermediul Departamentului Centenar, să organizeze mai puține dezbateri și să aloce fonduri nu doar pentru discuții și rapoarte, ci și pentru evenimentele care trebuie să marcheze acest moment special al istoriei noastre. Mai multe fapte, mai puține vorbe!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 26 februarie 2021, 19:11
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro