Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la viceliderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Florin Roman
Majorarea salariilor în educație - o păcăleală marca PSD

Majorarea salariilor în educație cu 15%, începând cu 1 ianuarie 2017, se dovedește a fi o mare păcăleală a PSD. Salariații din educație încep să simtă pe pielea lor că între promisiunile PSD din campania electorală și realitate există o mare diferență. Practic, guvernul PSD dă cu o mână și ia cu alta, iar angajații din acest sector nu beneficiază de majorările salariale promise cu dărnicie.

Concret, salariul de bază în educație a crescut cu 15% de la 1 ianuarie, dar sporurile nu se calculează raportate la noul salariu de bază, ci la cel vechi, dinainte de majorări. Plafonând aceste sporuri la nivelul lunii decembrie, creșterile salariale nete ajung undeva între 6-10%. Departe de cele 15 procente promise de PSD pentru a câștiga voturi în campania electorală.
Trebuie subliniat că ”Hotărârea nr. 38/27 ianuarie 2017 - pentru aplicarea prevederilor art. 34 alin. (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare” nu prevede nimic în legătură cu aceste sporuri, iar guvernul a ales varianta cea mai convenabilă , plafonându-le la nivelul anului trecut.
Solicităm Ministerului Educației și Ministerului Muncii să explice public de ce majorările salariale promise sunt mult diminuate și cum va rezolva problemele sutelor de mii de angajați din învățământ nemulțumiți de această situație.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 4 martie 2021, 21:06
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro