Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
Inițiativă PNL în sprijinul tinerilor care aleg cariera de funcționari publici

În calitate de inițiator, am depus marți, 21 februarie, la Biroul permanent al Camerei Deputaților, prima mea propunere legislativă, care vizează modificarea Legii 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici. Inițiativa este susținută de 45 de deputați liberali.

În esență, proiectul elimină cerințele de vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice impuse pentru ocuparea funcțiilor publice de execuție. Apreciez că actualele cerințe referitoare la vechime, impuse de Legea nr. 188/1990, sunt excesive și creează o piedică nejustificată la accesul la funcțiile publice, mai ales pentru tinerii absolvenți de facultate care, deși pot fi foarte bine pregătiți, nu vor putea ocupa o funcție publică deoarece nu au vechimea necesară.
Tinerii trebuie încurajați și susținuți pentru a îmbrățișa cariere de funcționari publici, în condițiile în care mulți ocolesc acest sector din cauza unor condiții destul de restrictive prevăzute în Legea privind statutul funcționarilor publici.
Legat de trecerea pe o funcție publică superioară, proiectul depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaților prevede că se impune reducerea vechimii la minim 1 an și 6 luni în gradul profesional al funcției publice din care promovează.
Prin aceste măsuri, dorim să încurajăm tinerii să vină în administrație, să le susținem carierele în acest sector și, nu în ultimul rând, să avem o administrație performantă și eficientă. Un stat puternic înseamnă și o administrație puternică și profesionistă.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 26 februarie 2021, 19:11
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro