Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la viceliderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Florin-Claudiu Roman
PNL solicită ANRE să nu accepte majorarea tarifelor la gaze

Am solicitat public Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), alături de colegul meu, deputatul PNL Virgil Popescu, ca instituția să nu accepte solicitarea operatorilor privați din domeniul distribuției gazelor naturale, de majorare a tarifelor de distribuție și de furnizare, deoarece acestea se vor regăsi în costurile finale plătite de consumatorii casnici.

Considerăm că operatorii au solicitat în mod exagerat majorări ale tarifului de distribuție cu 70 la sută și ale tarifului de furnizare cu 40 la sută, iar aceste majorări sunt nejustificate din punct de vedere economic.
ANRE trebuie să-și exercite rolul prevăzut de lege, acela de arbitru pe piața gazelor între operatorii din domeniu și consumatori. În ultimii ani, ANRE nu și-a îndeplinit acest rol, iar consumatorii au avut de suferit.
PSD trebuie să ia o atitudine publică și să spună care sunt motivele pentru care românii ar urma să plătească mai mult la factura la gaze și să adopte cu măsuri suplimentare de susținere a persoanelor sărace, vulnerabile din punct de vedere social, pentru care încălzirea cu gaze a devenit un lux.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 4 martie 2021, 20:41
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro