Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la viceliderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Florin Roman
PSD, ALDE și UDMR au dat copy-paste la amendamentul PNL privind majorarea cu 30% a indemnizațiilor aleșilor locali

Am constatat cu surprindere că deputații PSD, ALDE și UDMR au dat copy-paste la amendamentul depus de mine, alături de alți 12 colegi deputați și senatori liberali, încă din 27 februarie, la proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, amendament prin care solicitam majorarea cu 30% a indemnizațiilor aleșilor locali.


Amendamentul a fost depus de parlamentarii PNL: Corneliu OLAR, Claudiu-Vasile RĂCUCI, Sorin-Ioan BUMB , Nicolae GIUGEA , Ion ȘTEFAN, Lucian HEIUȘ, Vasile-Florin STAMATIAN, Dan VÎLCEANU, Constantin ȘOVĂIALĂ, Cristinel ROMANESCU, Angelica FĂDOR, Florin-Claudiu ROMAN și Alexandru PEREȘ.
Amendamentul parlamentarilor PNL prevedea că ,,Prin derogare de la prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9 din 27 ianuarie 2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum și modificarea și completarea unor acte normative, începând cu data de 1 martie 2017, cuantumul brut al salariilor de bază/indemnizațiile de care beneficiază personalul care ocupă funcții de demnitate publică alese din cadrul organelor autorităților publice locale, respectiv primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți ai consiliilor județene, se majorează cu 30% față de nivelul acordat pentru luna februarie 2017”. Exact ceea ce susțin astăzi grupurile PSD, ALDE și UDMR, singura diferență fiind legată de data de la care se aplică majorarea. În amendamentul nostru, solicitam data de 1 martie, pe când ei propun astăzi data de 1 aprilie. În rest, copy-paste după amendamentul nostru, o practică des întâlnită la membrii PSD.
Trebuie precizat că amendamentul PNL nu a fost introdus în circuitul firesc al dezbaterilor din Comisiile de muncă și de buget-finanțe ale Camerei Deputaților, reprezentanții PSD însușindu-și pur și simplu ideea noastră, iar acum se prezintă public drept susținătorii drepturilor aleșilor locali, cărora le majorează indemnizațiile cu 30%.
PNL va susține în continuare acest amendament și va vota majorarea indemnizațiilor cu 30% pentru aleșii locali, deoarece considerăm că așa se repară o inechitate din sistem.
Condamnăm însă ferm modul în care reprezentanții PSD, ALDE și UDMR și-au însușit amendamentul nostru și l-au prezent ca și cum ar fi inițiativa lor. Aceste practici nu fac cinste celor trei partide și nici activității parlamentare.

Amendament

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 4 martie 2021, 21:27
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro