Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
La inițiativa PNL, copiii până în trei ani vor putea fi excluși de la plata întreținerii

Copiii minori, cu vârsta până la trei ani, pot fi exceptați de la calculul cheltuielilor de întreținere și de la cel al cheltuielilor asociației de proprietari, după ce deputații au adoptat proiectul PNL pentru modificarea și completarea Legii nr. 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari.

Proiectul, inițiat de colegul meu, senatorul Dragoș Luchian, și susținut de toți parlamentarii PNL, prevede că asociațiile de proprietari pot hotărî exceptarea de la plata cheltuielilor de întreținere a copiilor cu vârsta de până în trei ani.
Consumul realizat de acești copii se reflectă deja în contoarele de apă sau în consumul general al locuinței și, prin urmare, nu se justifică taxarea lor suplimentară.
De asemenea, tot în sprijinul cetățenilor, proiectul de lege inițiat de PNL prevede extinderea termenului de plată a cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari, afișate pe lista lunară de plată, de la maximum 20 de zile calendaristice la maximum 30.
Prin aceste modificări aduse cadrului legal, nu facem altceva decât să corectăm o situație nedreaptă și să ajutăm la instaurarea normalității.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 26 februarie 2021, 18:21
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro