Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
PSD rămâne dușmanul pădurilor din România

Prin votul parlamentarilor PSD și al aliaților acestui partid, România va rămâne în continuare o sursă importantă de export de materie primă lemnoasă, spre bucuria celor care defrișează ilegal pădurile.

Propunerea legislativă care prevedea protejarea pădurilor autohtone, prin interzicerea exportului de bușteni, a fost respinsă la votul în plenul Camerei Deputaților, după ce anterior fusese respinsă și în Senat.
Prin acest vot, PSD și aliații săi arată că le pasă de pădurile țării doar în declarații politice, dar când vine momentul protejării lor prin lege sunt cei mai mari dușmani ai acestora.
Actul normativ respins de PSD prevedea interzicerea exportului de orice fel de masă lemnoasă în formă brută, vinovații riscând închisoarea de la 5 la 10 ani. Inițiativa prevedea, de asemenea, recuperarea prejudiciului creat prin defrișări ilegale. Propuneri normale, de bun simț, menite să descurajeze exportul de materie primă lemnoasă și să protejeze pădurile.
În ultimii 25 de ani, mai mult de o treime din pădurile acestei țări au dispărut, iar politicienii au făcut prea puțin pentru a proteja această resursă specială a țării.
Prin votul dat în Camera Deputaților, PSD a dat practic un impuls celor care defrișează în continuare ilegal pădurile și exportă buștenii, provocând un adevărat dezastru ecologic în țara noastră.
Solicităm PSD să ia măsuri legale pentru protejarea pădurilor și să reglementeze comercializarea materialului lemnos, astfel încât să stopeze tăierile abuzive .
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 27 februarie 2021, 17:46
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro