Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la viceliderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Florin Roman
PNL solicită tratament egal pentru angajații din instituțiile publice

Guvernul vorbește de majorări salariale spectaculoase în sectorul bugetar, dar nu face nimic pentru a elimina discriminările care există în acest moment la nivelul instituțiilor publice.

În prezent, se poate vorbi de un număr ridicat de funcționari care își desfășoară activitatea profesională în instituțiile publice locale sau centrale, dar care nu domiciliază în localitatea în care au locul de muncă, aceștia parcurgând zilnic distanțe adesea considerabile, folosind pentru deplasare fonduri personale.
Această situație datează de mai bine de 10 ani, de la adoptarea HG nr. 1860 din 21 decembrie 2006 privind drepturile și obligațiile personalului autorităților și instituțiilor publice pe perioada delegării și detașării în altă localitate, precum și în cazul deplasării în cadrul localității, în interesul serviciului. Din Hotărârea de Guvern menționată a fost omisă o categorie de angajați și anume aceia care își desfășoară activitatea în cadrul instituțiilor publice.
Având în vedere situația inechitabilă, am solicitat ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, în cadrul unei interpelări parlamentare, să ia măsurile care se impun în vederea decontării cheltuielilor ocazionate de deplasarea de la domiciliu la locul de muncă.
Consider că efortul bugetar pentru aceste deconturi nu este unul împovărător, statul român fiind obligat să elimine orice tratament discriminatoriu la nivelul instituțiilor publice.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 26 februarie 2021, 18:24
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro