Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la viceliderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Florin Roman
Victorie liberală: majorarea salariilor pentru aleșii locali a trecut de Comisia de muncă
Salariile aleșilor locali ar putea crește cu 30% începând cu 1 iunie 2017, după ce Comisia de muncă a Camerei Deputaților a adoptat amendamentul pe care l-am depus alături de colegii mei din PNL: Corneliu Olar, Claudiu Răcuci, Sorin Bumb, Nicolae Giugea, Ion Ștefan, Lucian Heiuș, Vasile Stamatian și Dan Vîlceanu.


Potrivit acestui amendament, „cuantumul brut al salariilor de bază /indemnizațiile de care beneficiază personalul care ocupă funcții de demnitate publică alese din cadrul autorităților locale, respectiv primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți ai consiliilor județene, se majorează cu 30% față de nivelul aflat în plată pentru luna mai 2017”.

Acest amendament repară o nedreptate făcută aleșilor locali prin excluderea lor de la majorările salariale prevăzute de Ordonanța de urgență nr. 9 /2017 privind unele măsuri bugetare în 2017. E nefiresc ca angajații unei primării să aibă salarii mai mari decât primarul, în condițiile în care cea mai mare responsabilitate revine edilului ales de către comunitate.
Nevoia de a readuce echitate în acest sistem a fost înțeleasă de toți deputații din Comisia de muncă, care au votat amendamentul PNL.
Avem nevoie de politici coerente și de un sistem echilibrat de salarizare, iar propunerea PNL se înscrie în acest demers.
Ne exprimăm speranța că votul din Comisia de muncă se va repeta și în plen, când amendamentul va fi supus votului final.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 26 februarie 2021, 18:41
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro