Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
PNL solicită Guvernului alocarea în regim de urgență a fondurilor necesare proiectelor Centenarului Unirii

În cadrul unei declarații politice prezentate în plenul Camerei Deputaților, am solicitat Guvernului Grindeanu să aloce în regim de urgență fondurile necesare susținerii proiectelor dedicate Centenarului Unirii, proiecte pe care le are cel mai implicat județ în acest demers istoric, județul Alba.

Românii merită o aniversare a Marii Uniri pe măsura actului istoric de la 1 Decembrie și de aceea susțin că nu mai poate fi pierdută nicio zi și trebuie demarate proiectele destinate acestui eveniment.
De asemenea, am cerut Guvernului Grindeanu să stabilească foarte clar faptul că în acest an organizarea festivităților de 1 Decembrie va avea loc la Alba Iulia, moment care ar trebui să reprezinte și deschiderea celebrării Centenarului Marii Uniri. În acest sens, guvernul trebuie să acorde un buget corespunzător pentru organizarea acestor festivități cu o semnificație aparte.
Până în prezent, Guvernul PSD-ALDE a dat dovadă de o lipsă desăvârșită a voinței de a se implica cu adevărat în acest proiect național, deoarece nu a arătat niciun fel de preocupare pentru pregătirea proiectelor aniversare destinate Centenarului Unirii.
Pregătirea aniversării Centenarului României (1918-2018) și a Primului Război Mondial ar trebui să reprezinte pentru toate partidele politice și, implicit, pentru puterea PSD-ALDE, un moment de respect pentru trecut, pentru actul Unirii înfăptuit de către cei care au luptat în numele idealurilor naționale și prin sacrificiul lor imens au realizat România Mare.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 27 februarie 2021, 18:15
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro