Curriculum Vitae
Press releases
Photo gallery
Parliamentary activity
2020-present (dep.)
2016-2020 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
wealth declaration
interest declaration
 
You are here: Home page > Legislature 2016-2020 > Chamber of Deputies > Florin-Claudiu Roman > Press releases Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
Coaliția PSD-ALDE-UDMR sabotează proiectele destinate Centenarului Unirii

Coaliția PSD-ALDE-UDMR și-a făcut un obiectiv din a sabota toate proiectele care vizează Centenarul Unirii.

În cadrul ședinței comune a Comisiilor pentru administrație și cultură ale Camerei Deputaților, această coaliție a respins în bloc toate amendamentele depuse de mine la proiectul privind ,,Legea Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918”. Aceste amendamente vizau realizarea Monumentului Unității Naționale în municipiul Alba Iulia până la 1 noiembrie 2018, lucrări de reabilitare la Sala Unirii din municipiul Alba Iulia până la 1 noiembrie 2018, precum și lucrări de reabilitare și consolidare la Muzeul Unirii din municipiul Alba Iulia până la 1 noiembrie 2018.
De asemenea, am solicitat, tot printr-un amendament depus la acest proiect, ca Departamentul CENTENAR, care are ca obiectiv coordonarea la nivel național a pregătirii, organizării și desfășurării manifestărilor, acțiunilor și proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918-2018) și Primului Război Mondial, să își desfășoare activitatea în municipiul Alba Iulia, până la 1 decembrie 2018.
Niciunul dintre aceste amendamente menite să contribuie la aniversarea în condiții onorabile a Centenarului Marii Uniri nu a fost adoptat, semn că actuala putere nu dă nici doi bani pe evenimentul aniversar de anul viitor sau pe actul istoric al Marii Uniri.
Solicit coaliției aflate la putere și Guvernului Grindeanu să prezinte public proiectele destinate Centenarului Unirii, finanțarea de care beneficiază de la buget, precum și termenele pentru finalizarea lor.
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania wednesday, 14 april 2021, 8:43
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro