Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
PNL condamnă atacul unui deputat PSD la memoria orașului Marii Unirii

Acum înțelegem de ce PSD nu face nimic pentru organizarea în bune condiții a Centenarului Marii Uniri. Aleșii acestui partid nu dau nici măcar doi bani pe actul unirii și, prin urmare, consideră că nu trebuie pregătite nici proiecte, nici manifestări speciale în anul dedicat Centenarului Marii Uniri.

Deputatul PSD Nicolae Bacalbașa a declarat, în plenul Comisiilor reunite de cultură și administrație publică, că la Alba Iulia ,,s-a semnat o hârtie”. Asta reprezintă pentru deputatul PSD Actul Marii Uniri, o simplă hârtie care probabil nu trebuie în niciun fel prețuită sau onorată.
Nu doresc să țin lecții de istorie despre Marea Adunare de la Alba Iulia, despre semnificații și importanță dar, dacă mai există un dram de bun simț la nivelul liderilor PSD, le cer să se delimiteze de declarațiile deputatului Nicolae Bacalbașa.
Ironia face ca același deputat PSD, care apreciază că la Alba Iulia s-a semnat doar o hârtie, să vorbească în termeni extrem de elogioși despre un atac sângeros asupra cavaleriei, petrecut în Teleorman. Sper că nu ne-am întors în timp, în vremurile în care istoria se scria în funcție de biografia ,,celui mai iubit fiu al țării”.
Tocmai de aceea, solicit PSD să se delimiteze public de declarațiile deputatului Nicolae Bacalbașa și să repună în drepturi adevărul istoric despre importanța actului semnat la Alba Iulia.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 1 martie 2021, 13:07
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro