Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
PNL cere mai mulți bani pentru administrațiile locale

Majorarea salariilor pentru personalul din administrația locală s-a făcut pe spinarea bugetului local, fără ca cineva să se gândească de unde vor fi tăiate cheltuielile pentru a majora fondul de salarii.

Este important ca investițiile să meargă mai departe și ca niciun leu din banii destinați dezvoltării localităților să nu fie direcționat către majorarea salariilor.
De asemenea, este important ca majorările salariale votate de Parlament să poată fi aplicate la nivelul tuturor administrațiilor locale, deoarece sunt multe localități care nu pot asigura sumele necesare acestor creșteri de salarii.
În acest sens, am depus la Biroul permanent al Camerei Deputaților, alături de colegii mei, Raluca Turcan și Lucian Heiuș, o inițiativă legislativă, susținută de toți reprezentanții PNL, pentru modificarea alin. (1) al art. 32 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale.
Prin această inițiativă, ,,din impozitul pe venit încasat la bugetul de stat la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale în luna anterioară, cu excepția impozitului pe veniturile din pensii, se alocă lunar, până cel târziu la data de 8 a lunii în curs, o cotă de:
a) 45,75% la bugetele locale ale comunelor, orașelor și municipiilor pe al căror teritoriu își desfășoară activitatea plătitorii de impozit pe venit;
b) 13,25% la bugetul local al județului;
c)18,5% într-un cont distinct, deschis pe seama direcției generale a finanțelor publice județene la trezoreria municipiului reședință de județ, pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, ale orașelor și ale municipiilor, precum și a bugetului local al județului”.
Prin această măsură, echilibrăm bugetele administrațiilor locale, asigurând sumele necesare creșterilor salariale, fără a afecta în vreun fel banii pentru investiții.
Ne exprimăm speranța ca această inițiativă legislativă se va bucura și de sprijinul și votul parlamentarilor PSD, deoarece administrațiile locale, indiferent de culoarea politică a celor care le conduc, au nevoie de aceste prevederi legislative pentru a putea funcționa în condiții optime și pentru a se dezvolta.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 4 martie 2021, 20:58
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro