Curriculum Vitae
Press releases
Photo gallery
Parliamentary activity
2020-present (dep.)
2016-2020 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
wealth declaration
interest declaration
 
You are here: Home page > Legislature 2016-2020 > Chamber of Deputies > Florin-Claudiu Roman > Press releases Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
Cerem UDMR să se delimiteze de declarațiile antiromânești ale deputatului Kulcsar Terza Jozsef

Solicităm conducerii UDMR să se delimiteze public de declarațiile deputatului UDMR de Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, care a afirmat că anul viitor, când se împlinesc o sută de ani de la Marea Unire, este un “an de doliu” pentru comunitatea maghiară.

Asemenea declarații, făcute chiar de către un demnitar al statului roman, nu fac altceva decât să crească tensiunile în comunitățile din Ardeal.
Este important ca liderii UDMR să respingă în mod public aceste abordări care afectează buna conviețuire a românilor și maghiarilor din Ardeal.
Considerăm că maghiarii din România sunt cetățeni români, au aceleași drepturi ca și noi, iar Centenarul Marii Uniri, de anul viitor, este un prilej de sărbătoare pentru toți cetățenii acestei țări.
În 2018, trebuie să ne bucurăm împreună de cei 100 de ani care au trecut de la făurirea statului national și să arătăm tuturor că suntem o națiune matură, care privește spre viitor fără a uita însă de trecut.
Considerăm că respectarea istoriei statului roman este o obligație pentru fiecare cetățean român, inclusiv pentru etnicii maghiari și pentru demnitarii UDMR.
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania saturday, 17 april 2021, 23:05
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro