Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
PNL – în conducerea Comisiei speciale pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri

Grupurile parlamentare reunite ale PNL m-au desemnat să fac parte din conducerea Comisiei speciale pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri și a Războiului pentru Întregirea Neamului, în calitate de vicepreședinte, o onoare și o mare responsabilitate în același timp, pentru care le mulțumesc colegilor mei. Alături de mine, au mai fost susținuți pentru a face parte din acest organism colegii mei, Iuliana Scântei și Dumitru Oprea.

Comisia, compusă din 15 senatori și deputați, urmează să asigure dimensiunea parlamentară a organizării evenimentelor dedicate evenimentelor speciale care vor avea loc în 2018, anul Centenarului Marii Uniri. Ea va asigura controlul parlamentar asupra Departamentului Centenar și asupra activităților derulate de Guvern, prin structurile sale.

Comisia va funcționa până la sfârșitul legislaturii 2016- 2020, iar la lucrări urmează să fie invitați academicieni, specialiști, personalități din diferite domenii cu relevanță în domeniul de competență al Comisiei.

Sunt convins că activitatea și Comisei va contribui în mod pozitiv la derularea activităților destinate Centenarului. Parlamentul, în calitate de principală instituție democratică, trebuie să se implice în organizarea acestor evenimente de o importanță maximă pentru toți românii.

Suntem datori față de cei care au realizat Marea Unire de la 1918 să organizăm, cu ocazia Centenarului, evenimente pe măsura actului istoric de la 1 Decembrie 1918.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 26 februarie 2021, 18:30
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro