Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la vicepreședintele Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri și a Războiului pentru Întregirea Neamului, domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
PNL solicită conducerii Parlamentului să permită Comisiei speciale pentru Centenarul Marii Uniri să își desfășoare activitatea și în vacanța parlamentară

Am depus vineri, 30 iunie, în calitate de vicepreședinte al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri și a Războiului pentru Întregirea Neamului, o adresă prin care solicit ca această comisie să își desfășoare activitatea săptămânal, pe întreaga perioadă a vacanței parlamentare.

Astfel, prin acest document, le-am solicitat lui Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, și lui Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, să convoace de urgență în cursul săptămânii viitoare o ședință de Birou permanent reunit al celor două Camere, forul care poate lua o decizie în acest sens.
Consider că este extrem de important ca Parlamentul României să se implice în mod real în organizarea evenimentelor destinate celebrării Centenarului Marii Uniri și a Războiului pentru Întregirea Neamului. Acest lucru este posibil doar printr-o activitate susținută a acestei comisii, având în vedere că mai sunt doar câteva luni până intrăm în Anul Centenarului și deja sunt întârzieri în finalizarea proiectelor destinate acestui eveniment.
Comisia specială trebuie să își intre cu adevărat în rolul pentru care a fost constituită și nu să rămână doar un simplu punct care trebuie bifat ca fiind îndeplinit. Nu este suficient! Trebuie să punem umărul cu toții la efortul comun în vederea sprijinirii pregătirii, organizării și desfășurării manifestărilor, acțiunilor și proiectelor de marcare a actului istoric de la 1 Decembrie 1918.
Fac un apel la liderii Parlamentului, precum și la parlamentarii care aparțin coaliției guvernamentale, să dea dovadă de responsabilitate și să dea curs acestei solicitări, pentru a putea organiza și celebra așa cum se cuvine împlinirea celor o sută de ani de la Marea Unire.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 26 februarie 2021, 18:40
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro