Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
Socialiștii de caviar din PSD organizează un atentat la economia României

Coaliția de guvernare devine, cu fiecare zi care trece, un pericol pentru România și pentru români. Asistăm practic la un atentat la stabilitatea macroeconomică a țării, la impunerea unor programe guvernamentale cu iz comunist și la pedepsirea celor care muncesc onest, de dimineața până seara, pentru a avea venituri decente și un mod de viață pe măsură.

Peste noapte, așa cum ne-a obișnuit PSD, am aflat cu toții, cu stupoare, că programul de guvernare, atât de mult lăudat de toți liderii partidului, nu mai e de actualitate, iar guvernul Dragnea 2 are un program nou, cu măsuri controversate, care afectează grav mediul de afaceri și pe românii care muncesc cinstit în această țară.
Noul program de guvernare înlocuiește impozitul pe profit cu impozitul pe cifra de afaceri, o măsură care face din România singura țară din UE care aplică acest tip de impozitare pentru toate categoriile de contribuabili. Această măsură alungă investitorii, reduce numărul locurilor de muncă și falimentează zeci de firme care supraviețuiesc la limită.
PSD nu lovește doar în companii, lovește și în românii care muncesc de dimineața până seara și care plătesc onest taxe și impozite statului român. Taxa de solidaritate pune cruce cotei unice de impozitare și îi pedepsește pe cei care muncesc mai mult și câștigă mai mulți bani. Prin această măsură, PSD îi alungă pe specialiști din țară și încurajează nemunca, ținând captivă politic categoria asistaților sociali, care stă cu mâna întinsă la guvern.
Coaliția aflată la guvernare este preocupată să distrugă și viitorul românilor, jucând alba-neagra cu banii Pilonului II de pensii, bani pe care guvernul ar vrea să pună mâna, în setea sa de a găsi fonduri pentru majorările salariale promise în campania electorală. Trecem peste circul declarațiilor, la prânz s-a vorbit de desființarea Pilonului II de pensii, iar seara au revenit și au spus că nu există așa ceva în programul de guvernare, pentru că problema de fond rămâne: PSD și ALDE au discutat despre naționalizarea acestor bani și probabil este doar o chestiune de timp până când tema va fi reluată. Doar anunțarea acestei măsuri a adus deja Romaniei prejudicii economice, financiare, de imagine și încredere, în mod special la nivelul pieței de capital, unde s-au înregistrat pierderi.
Cine plătește aceste pierderi? Desigur, nu domnul Liviu Dragnea și nici socialiștii de caviar din PSD. Pierderile sunt plătite de românii cinstiți, de toți cei care au crezut în promisiunile PSD și care descoperă astăzi că împăratul e gol.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 1 martie 2021, 12:29
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro