Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
Legea societăților comerciale modificată – fără acțiuni la purtător

Deputatul PNL Florin Roman propune o modificare foarte importantă la forma actuală a Legii nr. 31/1990 a societăților, prin care se elimină orice formă de organizare a societăților comerciale bazată pe acțiuni la purtător.

În expunerea de motive a proiectului, deputatul Florin Roman argumentează demersul său pe faptul că, în România, societățile comerciale organizate ca societăți pe acțiuni cu titluri la purtător reprezintă un izvor consistent de corupție și de spălare de bani, un loc în care domnește conflictul penal de interese, mai ales în relație cu procedurile de achiziție publică, unde, anual, se risipesc miliarde de euro din banii publici. Așadar, dacă proiectul va fi adoptat, singura modalitate legală de organizare a societăților pe acțiuni va fi cea bazată pe acțiunile nominative, care vor cuprinde toate datele de identificare ale proprietarului acțiunii.
Deputatul PNL Florin Roman îi solicită lui Liviu Dragnea să treacă de la vorbele de săptămâna trecută, la fapte, adică de la declarația de susținere a eliminării societăților comerciale cu acțiuni la purtător, la susținerea pe care PSD o va da acestui proiect, prin vot favorabil. Atunci vom vedea dacă Liviu Dragnea și PSD au sau nu au interese nelegitime în această formă de organizare a societăților comerciale.
Reamintim faptul că, săptămâna trecută, deputatul PNL Florin Roman a mai inițiat o propunere legislativă de modificare a Legii achizițiilor publice, prin care societățile comerciale organizate pe acțiuni la purtător să nu mai poată participa la proceduri de achiziții publice, adică să fie debranșate de la profitabilele contracte cu statul român.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 4 martie 2021, 21:15
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro