Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Florin-Claudiu Roman (Grup PNL)
Ministrul Romașcanu acceptă solicitările liberalilor

În urma ședinței de astăzi a Comisiei parlamentare pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri, am constatat cu satisfacție o schimbare de atitudine a domnului ministru al Culturii, Lucian Romașcanu, în sensul normalizării modului în care își îndeplinește mandatul. Îmi exprim, însă, speranța ca aceasta să nu fie doar o chestiune de moment.

În cadrul comisiei parlamentare, domnul Romașcanu și-a anunțat demisia din funcția de președinte al acestui for, lucru pe care i l-am solicitat recen,t întrucât se afla în stare de incompatibilitate.
Am agreat cu domnia sa prelungirea termenului pentru depunerea proiectelor în vederea manifestațiilor de anul viitor până la 1 septembrie, față de termenul de 15 august, așa cum era prevăzut în acest moment. Îi îndemnăm pe toți cei care sunt interesați, inclusiv organizații neguvernamentale, să propună proiecte pentru manifestații publice cu ocazia aniversării Marii Uniri.
De asemenea, în cadrul Comisiei și în prezența ministrului Culturii am convenit ca selecția proiectelor depuse să se realizeze până la 15 septembrie, cu participarea membrilor comisiei parlamentare care vor fi cooptați în organismul care va decide care vor fi proiectele finanțate.
Totodată, ministrul Romașcanu s-a angajat să pună la dispoziția membrilor comisiei parlamentare, fără condiționări de secretizare, proiectele depuse până în prezent, precum și cele care vor mai fi înregistrate la Ministerul Culturii, Departamentul Centenar.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 7 martie 2021, 13:58
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro