Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la vicepreședintele Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri și a Războiului pentru Întregirea Neamului, domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
Domnul ministru Lucian Romașcanu trebuie să își respecte promisiunile referitoare la sărbătorirea Centenarului!

În calitate de vicepreședinte al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri și a Războiului pentru Întregirea Neamului, i-am transmis ministrului Culturii și Identității Naționale, domnul Lucian Romașcanu, o adresă prin care îi solicit să prezinte comisiei parlamentare detalii referitoare la proiectele privind Centenarul Marii Uniri.

În ciuda faptului că domnul Lucian Romașcanu a afirmat de două ori că va pune la dispoziția membrilor Comisiei aceste informații și că va face publice pe o platformă on-line toate proiectele depuse la Departamentul Centenar, acest lucru a rămas la stadiul de promisiune neîndeplinită!
Cu alte cuvinte, ministrul Culturii a mințit membrii comisiei și a demonstrat o lipsă totală de transparență în ceea ce privește organizarea manifestațiilor din 2018 prilejuite de Centenarul Marii Uniri. Având în vedere această situație, dar și faptul că suntem deja în întârziere cu aceste pregătiri, i-am solicitat domnului ministru, în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, să clarifice următoarele aspecte:
1. Să prezinte totalitatea proiectelor depuse la Departamentul Centenar;
2. Care sunt cele cca. 310 proiecte depuse la care făcea referire public;
3. Dacă există un buget distinct alocat Centenarului Marii Uniri de către Guvernul României prin Ministerul Culturii și Identității Naționale.
Prin urmare, îi cer domnului ministru să respecte legea și să transparentizeze procedura de prezentare a proiectelor depuse. În caz contrar, îi solicit să își depună demisia din funcția de ministru.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 26 februarie 2021, 18:30
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro