Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)

Mult stimate și iubite tovarășe Dragnea!
Pentru contribuția dumneavoastră la Centenarul Unirii, v-aș compara cu Ceaușescu, dar ieșiți pe minus. Acum 50 de ani, când țara noastră sărbătorea 50 de ani de existență, Ceaușescu, așa incult cum era, n-a îndrăznit să bagatelizeze actul fondator al României moderne, în modul rudimentar în care o faceți dumneavoastră.

Ceaușescu a schimbat podelele din Sala Unirii de la Alba Iulia, cu marmură, a finanțat statuia lui Mihai Viteazul din fața Palatului Principilor Transilvaniei și a transformat fostul cămin de garnizoană în Muzeul Național al Unirii. Deși proveniți din aceeași familie ideologică, dumneavoastră nu sunteți un lider, sunteți doar un șmecher gata să jongleze cu orice, chiar și cu simbolurile naționale.
Vă spun un secret: degeaba vă îmbrăcați în haine tradiționale, degeaba vă dați mare român pe afișele electorale, degeaba ne întrebați retoric în campania electorală dacă îndrăznim să credem în România! Dumneavoastră îndrăzniți să credeți în România?
Domnilor și doamnelor din majoritatea anti-românească PSD-ALDE, stimați colegi, acest vas în care poporul român a pus de toate, și bune și rele, timp de 100 de ani, a fost spart de domnul Dragnea într-o sută de cioburi, să dea câte unul la toată lumea. Nu uitați, tovarășe Dragnea, că totuși, în unele situații, cum e și aceasta, există locuri și evenimente care sunt mai importante decât altele. Alba Iulia este importantă prin tot ce reprezintă ea și va exista ca simbol național și după ce colegii dumneavoastră vă vor mazili din funcția de președinte PSD, în buna tradiție a partidului pe care temporar vă imaginați că îl conduceți.
La Alba Iulia s-a încoronat Regele României. Din păcate, la Teleorman, singurul rege care s-a încoronat ați fost dumneavoastră. Nu e o rușine, trebuie doar să aveți răbdare o sută de ani și probabil se va organiza un mic centenar acolo și pentru dumneavoastră.
Dincolo de toate, este trist și grav ce ați făcut!
Ce ghinion trebuie să aibă România, ca să aibă parte de lideri precum tovarășul Liviu Dragnea? Ce ghinion trebuie să aibă România ca, la 100 de ani de la marele act de la 1918, să fie condusă de urmașii comuniștilor care au exterminat în pușcării toată generația de politicieni care a înfăptuit Marea Unire?
Iuliu Maniu a murit la Sighet, Gheorghe Brătianu - de asemenea, Ion Mihalache la Râmnicu Sărat, Pantelimon Halippa la Aiud, Ion Flueraș la Gherla, Zenovie Pâclișanu în beciul miliției din București... Sunt sute ca ei, oameni care au plătit pentru că au participat la înfăptuirea României Mari... Și atunci decide nepotul ideologic al comuniștilor, Dragnea, ce e important și ce nu? Lăsăm Centenarul la mintea lui?
Profit de acest moment și vă rog, tovarășe Dragnea, cu toată seriozitatea: încetați! Nu vă mai jucați cu simbolurile naționale, nu vă mai bateți joc de ceea ce ar trebui să fie cea mai frumoasă sărbătoare a României: 100 de ani de existență.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 27 februarie 2021, 18:27
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro