Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
Ministrul Educației îi tratează cu dispreț pe profesori

După ce la începutul anului actualul ministru al Educației, domnul Liviu Pop, le crea speranțe cadrelor didactice că vor primi bani în plus pentru orele suplimentare, acum am constatat că avem de-a face, de fapt, cu o nouă minciună a guvernării PSD-ALDE.

În calitatea sa de inițiator al Legii pentru modificarea alin. (4) al art. 262 din Legea educației naționale nr. 1/2011, Liviu Pop le promitea cu mult aplomb profesorilor, care au peste 25 de ani vechime în sistem și gradul I și care aveau dreptul să lucreze 16 ore, deși norma didactică era de 18 ore, că ”vor beneficia de plata orelor peste această normă, indiferent de numărul lor”. De această prevedere ar fi trebuit să beneficieze la nivel național zeci de mii de cadre didactice, însă într-un răspuns al Ministerului Educației Naționale adresat Federației Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret” se arată că nu s-a schimbat în realitate nimic: ”remunerarea în sistem de plată cu ora a cadrelor didactice care beneficiază de reducerea normei didactice reglementată la alin. (4) se realizează în conformitate cu prevederile alin. (6): "Personalul didactic de predare și de instruire practică, care beneficiază de reducerea normei didactice, poate avea dreptul la remunerarea activității în regim de plată cu ora sau cumul de norme, doar după efectuarea normei complete, prevăzute la alin. (3) lit. c), d) si e)."
Singura diferență este că înainte cadrele didactice trebuiau să facă o cerere la școală pentru reducerea normei, iar acum aceasta se reduce din oficiu, însă în continuare cele două ore nu sunt plătite.
Ce să mai înțelegem de aici?! Ce să mai creadă profesorii din România?! Ministrul Educației ori a uitat ce a declarat în martie, o dată cu promulgarea respectivei legi, ori a mințit cu bună știință doar pentru a putea puncta la capitolul imagine!
Fac un apel la ministrul Liviu Pop să rezolve cu adevărat această problemă și să nu le mai dea speranțe deșarte cadrelor didactice și sper ca, măcar acum în al doisprezecelea ceas, să ia măsuri pentru a remedia această situație rușionoasă pentru învățământul românesc!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 1 martie 2021, 13:03
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro