Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
Monumentul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 - Alba Iulia va deveni realitate

Marți, 21 noiembrie, am asistat la un moment istoric în ședința de plen a Camerei Deputaților, în cadrul căreia au fost adoptate amendamente importante la Legea privind constituirea Monumentului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 - Alba Iulia.

Putem spune că, cel puțin pentru o zi, noi toți, deputați ai Opoziției și ai Puterii, am reușit să ne ridicăm la nivelul înaintașilor noștri, prin aprobarea finanțării construcției Monumentului Unității Naționale în municipiul Alba Iulia, precum și a lucrărilor de amenajare a pasajului ceremonial și pentru reamenajarea Parcului Unirii. O investiție pe care Alba Iulia, capitala de suflet a României, o merită pe deplin!
Pentru realizarea acestui monument, toți parlamentarii de Alba am făcut front comun și am inițiat aceste amendamente pentru a face posibilă celebrarea, așa cum se cuvine, a Centenarului Marii Uniri.
Consider că, prin acest vot, Parlamentul României a dat un important semnal de unitate, stabilitate și responsabilitate, acum, în pragul intrării în Anul Centenarului Marii Uniri. S-a scris, astfel, o adevărată lecție de patriotism din partea tuturor deputaților care au acordat un vot favorabil pentru adoptarea acestui proiect de lege.
Este cu atât mai important acest vot având în vedere că a fost dat cu o săptămână înainte de Ziua Națională a României, când suntem chemați toți românii să sărbătorim un ideal împlinit, unitatea noastră, libertatea noastră și aspirațiile noastre naționale. România are nevoie să își valorifice și să își respecte valorile identitare, astfel prin construcția Monumentului Marii Uniri vom avea peste ani dovada vie a faptului că Parlamentul României știe să prețuiască istoria neamului și Centenarul Marii Uniri!
La mulți ani România!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 4 martie 2021, 21:41
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro