Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Claudiu Roman (Grup PNL)
CNAIR întârzie despăgubirea proprietarilor din Alba care au fost expropriați

Guvernul PSD-ALDE nu dă doi bani pe români, întârziind nepermis de mult plata despăgubirilor pentru locuitorii din județul Alba care au fost expropriați în vederea realizării obiectivului de investiții ”Autostrada Sebeș-Turda”.

Astfel, ca urmare a unei interpelări pe care am adresat-o în calitate de parlamentar de Alba, Ministerul Transporturilor, condus de dl. Felix Stroe, a precizat că instituția responsabilă, în speță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, se află în momentul de față în ”imposibilitatea întocmirii documentațiilor cadastrale și eliberarea despăgubirilor”, ca urmare a faptului că încă nu au fost finalizate planurile parcelare.
Ministerul Transporturilor a lansat ca și termen de finalizare a acestui proces de expropriere luna martie a anului viitor, asta în condițiile în care au trecut mai bine de 3 ani de când a fost adoptată Hotărârea de Guvern nr. 399/13.05.2014 privind declanșarea procedurilor de expropriere a respectivelor immobile și terenuri.
Oare locuitorii din Alba nu reprezintă o prioritate pentru actualul Guvern? Pentru că altfel nu se poate explica de ce nu au fost despăgubiți nici până acum, având în vedere că această autostrada se află deja în diverse stadii de execuție, unele destul de avansate, iar proprietarii imobilelor supuse exproprierii au fost nevoiți să plătească în continuare impozite aferente anilor 2014-2017, fără a mai beneficia de folosința acestora. Cu alte cuvinte, acești români au rămas fără proprietăți, nu au fost despagubiți, dar trebuie și să plătească dări către stat pentru un teren aflat acum în proprietatea statului!
Este inacceptabilă această lentoare de care dă dovadă Ministerul Transporturilor și mai ales modul în care sunt tratați cetățenii acestei țări ale căror drepturi sunt călcate în picioare de procedurile birocratice greoaie. Din păcate, însă, acest tip de guvernare face încă o dată dovada disprețului cu care îi tratează pe românii de rând.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 4 martie 2021, 21:36
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro