Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
În anul Centenarului, majoritatea PSD-ALDE se pregătește să închidă pe ”genunche” circa 1000 de școli și să desființeze mii de posturi

Trecerea salariilor la inspectoratele școlare județene, stabilită la finele anului trecut de majoritatea PSD-ALDE, este o măsură premeditată, pe ”genunche”, care adâncește subfinanțarea învățământului românesc.

Îl întreb pe ministrul ”genunche” cum poate explica public că a crescut finanțarea per elev, dar operează tăieri la cheltuielile de personal?!
În baza ordinului dat de ministrul ”genunche”, inspectorii școlari generali, transformați în soldați devotați ai partidului stat, au început să facă presiuni inimaginabile asupra directorilor de școli, cerându-le ”autopropuneri de tăieri de costuri”, după următorul scenariu:
1. Desființarea unor unități de învățământ;
2. Reducerea numărului de posturi;
3. Neangajarea de costuri pentru cei care suplinesc în perioada concediilor medicale;
4. Asigurarea suplinirii fără plată și prin rotație de către colegi;
5. Restrângerea numărului de dosare pentru obținerea gradației de merit;
6. Neînscrierea la grade didactice pentru a nu crește salarizarea personalului.
Deja au fost emise, în doar câteva zile, sute de decizii ale consiliilor de administrație ale școlilor prin care se propun închideri de unități școlare, la presiunea politică a inspectorilor școlari generali asupra directorilor de școli, iar această nebunie continuă!
Gestul laș pe care îl semnalez opiniei publice este, însă, cel al neasumării măsurilor de la nivel de ministru la inspectoratele școlare județene. Nu poți face presiuni asupra unor școli să-și amputeze cu bună știință organigrama, și așa subdimensionată, când legea spune foarte clar că acesta este atributul exclusiv al consiliului de administrație al inspectoratului școlar.
Îi solicit ministrului ”genunche” să prezinte public și transparent situația fondurilor destinate acoperirii integrale a salariilor angajaților din învățământ, pentru anul școlar în curs, cu creșterile promise. Totodată, solicit prezentarea publică a studiului de impact care a stat la baza deciziei de a face presiuni politice pentru desființarea a circa 1000 de școli la nivel national. Iar ca un gest de demnitate, îi cer ministrului ”genunche” să îi urmeze pe Tudose și Grindeanu!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 4 martie 2021, 21:24
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro