Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Claudiu Roman (Grup PNL)
Coaliția de conjunctură PSD-ALDE-UDMR se opune arborării drapelului național de Ziua României

La ordinul lui Șerban Nicolae, liderul Grupului PSD din Senatul României, majoritatea parlamentară, susținută de senatorii UDMR, le-a mai dat o lovitură românilor acum în anul Centenarului, asta după ce s-a dovedit a fi incapabilă să pregătească așa cum se cuvine această mare sărbătoare a românilor.

Am fost surprins să constat că astăzi, 21 februarie 2018, plenul Senatului României a dat un vot negativ Proiectului de Lege privind modificarea și completarea articolului 2 din Legea privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice nr.75/1994, asta după ce proiectul primise un raport de adoptare în Comisia de administrație.
Îmi este greu să înțeleg resorturile politice care au stat în spatele unei astfel de schimbări de atitudine, dat fiind că prin acest proiect propun introducerea obligației arborării drapelului național pe arterele principale de circulație din fiecare localitate, cu 5 zile înainte de 1 Decembrie.
Sunt convins, însă, că alegătorii care ne-au trimis în Parlament nu s-ar opune, cu siguranță, unei astfel de legi!
Din păcate, așa cum am precizat chiar în preambulul legii, ignorarea acestui demers perfect legitim nu reprezintă altceva decât un afront nepermis la adresa valorilor naționale românești.
Am inițiat acest proiect tocmai pentru a completa vidul legislativ existent și ținând cont de faptul că în lipsa unor norme coerente se ajunge la situații impardonabile de insubordonare din partea unor reprezentanți vremelnici ai administrației publice locale, care, din motive de ei știute, de multe ori nu respectă memoria înaintașilor noștri. Consider că este nedrept ca populația din aceste localități să nu se poată bucura, măcar vizual, de sărbătorirea simbolurilor naționale!
Având în vedere că proiectul va fi transmis spre dezbatere Camerei Deputaților, somez liderii PSD-ALDE să renunțe la politica antinațională și, totodată, fac un apel către toți parlamentarii de bună-credință să mă susțină în acest demers, pentru a face posibilă marcarea așa cum se cuvine a sărbătorilor naționale la nivelul întregii țări, ca formă de respect pentru valorile naționale și jertfa înaintașilor.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 26 februarie 2021, 18:14
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro