Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primt de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
Legea salarizării, pentru unii mumă, pentru alții ciumă

Miercuri, 7 martie, majoritatea PSD-ALDE din Camera Deputatilor a respins amendamentele pe care le-am inițiat în calitate de parlamentar PNL și prin care funcționarii APIA, AFIR, polițiștii și militarii își puteau recupera o bună parte din tăierile din salarii.

Legea salarizării unitare, anunțată cu surle și trâmbițe de PSD-ALDE, a devenit neunitară! Principiul a fost enunțat clar de PSD chiar la dezbaterile din cadrul Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaților, prin vocea președintelui acestei comisii, deputatul PSD Adrian Solomon: ”Acum ajutăm medicii să nu mai plece din țară, de restul bugetarilor nu ne interesează, că nu-i caută nimeni din străinătate”.
Și de această dată Guvernul PSD-ALDE a omis personalul auxiliar din spitale, iar un șef de secție a ajuns în situația scandaloasă de a avea o leafă mai mică decât un subordonat! Astfel, la Centrul de Transfuzie Sanguină, salariul directorului este jumătate din cel al unui medic primar și echivalent cu al unei asistente! La fel se întâmplă cu farmaciștii, biologii, șefii de laboratoare, etc.
În educație regăsim aceeași situație! Salariul unui profesor debutant este jumătate din salariul unui asistent și, uite așa,
legea devine pentru unii mumă și pentru alții ciumă. Creșterile sunt de fapt ajustate cu tăieri de sporuri în baza unor regulamente care nu există. Sporurile de ore suplimentare și doctorat sunt aruncate la coșul de gunoi pentru cei din învățământ de majoritatea PSD-ALDE, iar creșterea grilelor este anulată prin dispariția sporurilor.
Polițiștii și cei din Armată sunt călcați în picioare, în timp ce doar jandarmii care participă la intervenții sunt bonificați suplimentar.
Haos și cârpeală, asta înseamnă o guvernare care minte! Dacă doreau cu adevărat să mărească salariile nu trebuiau să mute contribuțiile de la angajator la angajat! Clientela politică însă trebuie îndestulată, chiar dacă pentru asta sunt jefuite administrațiile publice și sectorul privat.
În ceea ce privește pensionarii, prin prorogarea termenului de indexare al punctului de pensie, se taie deja din pensii! Urmează naționalizarea Pilonului II de pensii private și practic se iau banii copiilor pentru plata pensiilor bunicilor!
Din păcate, prioritatea PSD-ALDE nu este salarizarea celor care muncesc cinstit, ci doar satisfacerea intereselor de partid. Iar până în 2022 vor urma doar cârpeli, asta în timp ce românii care muncesc cinstit sunt alungați din țară de o guvernare incompetentă!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 27 februarie 2021, 17:54
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro