Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Claudiu Roman (Grup PNL)
Guvernul PSDragnea a tăiat salariile pentru importante categorii de bugetari

În loc să repare prin OUG 91/2017 acolo unde a stricat anul trecut prin adoptarea legii salarizării ”neunitare”, majoritatea PSD-ALDE a rămas restantă cu încă o promisiune neîndeplinită.

Deși pe toate canalele de comunicare reprezentanții PSD-ALDE, în frunte cu ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, se lăudau că vor corecta inechitățile pe care le-a creat legea salarizării, în continuare constatăm că există numeroase categorii de salariați care au rămas fără banii promiși.
Acum însă, Liviu Dragnea&Co nu îi mai poate amăgi pe aceștia cu alte promisiuni pentru că s-a văzut la dezbaterea din plenul Camerei Deputaților de ce sunt capabili! Votul reprezentanților majorității guvernamentale a blocat și respins multe dintre amendamentele pe care parlamentarii PNL le-au inițiat tocmai pentru a mai elimina din nedreptățile pe care această lege le-a generat.
Prin aceste amendamente PNL a vizat să introducă echitate în salarizarea personalului din sectorul bugetar, astfel încât să se aplice principiul ”la muncă egală, plată egală”. Astfel, printre multe alte amendamente, am propus acordarea indemnizației privind sporul de doctorat în mod unitar pentru toți angajații din sistem, aducerea întregului personal din instituțiile sanitare la nivelul grilei de salarizare din 2022 și nu doar a medicilor și asistenților, majorarea cu 20% a salariilor de bază de care beneficiază personalul didactic și nedidactic din unitățile și instituțiile de învățământ preuniversitar și universitar de stat, inclusiv unitățile conexe și inspectoratele școlare, precum și majorarea salariului de bază pentru personalul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Din păcate, niciunul dintre aceste amendamente nu a trecut de votul parlamentarilor PSD-ALDE!
În locul unei legislații coerente și corecte, Guvernul ne-a adus doar haos. Nu știm cu ce le-au greșit românii care lucrează în cadrul APIA, în educație, în sănătate sau de ce persoanele care ocupă o funcție de conducere în cadrul unor instituții, cum sunt Centrele de transfuzii, câștigă mai puțini bani decât subalternii lor?! Și sunt doar câteva exemple! PSD nu spune nimic nici despre cele două milioane de români din sectorul privat cărora le-au scăzut salariile.
Guvernul (in)justiției sociale este principalul vinovat de menținerea unor inechități majore în salarizarea personalului bugetar și încă o dată și-a demonstrat neputința. Domnilor guvernanți, nu îi mai priviți pe români ca fiind simpli voștri cobai! Acordați-le respectul cuvenit și nu vă mai jucați cu soarta lor!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 26 februarie 2021, 19:12
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro