Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Claudiu Roman (Grup PNL)
Guvernul PSD-ALDE le ascunde românilor de ce au întârziat plățile pentru restituirea taxei auto

Într-un răspuns lacunar la o întrebare pe care i-am adresat-o ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu, Guvernul transmite că a aprobat restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, însă omite să explice de ce au întârziat plățile cu aproximativ un an.

Este bine că măcar în al doisprezecelea ceas Guvernul PSD-ALDE ne-a ascultat și a reparat greșeala! Totuși, consider că este important ca românii afectați și lăsați fără banii promiși să știe de ce s-a ajuns în situația aceasta.
Guvernul care cu onor se laudă acum că a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli aferent anului 2018 al Fondului pentru mediu și al Administrației Fondului pentru Mediu, fapt ce va permite reluarea plăților, nu își asumă nicio responsabilitate pentru aceste întârzieri.
Guvernul a comis o gafă de proporții la începutul anului 2017 când a abrogat Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 9/2013 cu scopul de a elimina timbrul de mediu, fără a lua în calcul însă ca au anulat la pachet și prevederile Ordonanței de urgență 40/2015 în baza căreia se restituiau sumele către românii care au plătit această taxă. Au lăsat, astfel, un vid legislativ în domeniu fără nici măcar să fi conștientizat că au făcut acest lucru. Și-au dat seama mult mai târziu, ca urmare a reacției românilor și a criticilor pe care le-am adus noi, cei din Opoziție.
Avem o dovadă în plus a amatorismului acestei guvernări, precum și a incapacității de a gestiona probleme care îi privesc în mod direct pe români. Îi solicit, pe această cale, prim-ministrului Viorica Dăncilă să ia măsuri și să sancționeze incompetența din propriul executiv! Românii au nevoie de o guvernare responsabilă, îndreptată către problemele reale ale cetățenilor de rând și nu de un Guvern fără viziune și incapabil să le reprezinte cu adevărat interesele!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 27 februarie 2021, 17:39
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro